Bağcılar'da Küçük Mucitlerin Büyük Yeteneği - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Küçük Mucitlerin Büyük Yeteneği

Bağcılar\'da Küçük Mucitlerin Büyük Yeteneği

Bağcılar'da eğitim gören Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, yapmış oldukları çalışmalarını tanıttı.

04.01.2014 09:18  Güncelleme: 09:51

Bağcılar'da eğitim gören Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, yapmış oldukları çalışmalarını tanıttı. Dik oturtan sandalye, robotlu işlematör gibi projelerle başarılarını ortaya koyan mucitler, geleceğin bilim adamı olmak istediklerini söyledi.

Bağcılar'da 'Yeteneğim Geleceğim Projesi' kapsamında eğitim gören Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, bir yıl boyunca yapmış oldukları hünerlerini finalde sergiyle tanıttı. Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen tanıtımda birbirinden ilginç projelerde yer aldı. Üstün yetenekli İlkokul öğrencileri, kimya kulübünden diş macunu, vazelin, kolonya yaparken 'Dönüştür Kazan', 'Dik Oturtan Sandalye', 'Robotlu İşlematör', 'Robot' gibi projelerle yeteneklerini gösterdi. Projenin finaline İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ilçe teşkilatı, aileler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yetenekli çocukların yapmış olduğu tanıtımla başlayan final programı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın konuşmasıyla devam etti. "Artık Bağcılar gelişti" diyen Başkan Çağırcı, "Bu çalışmaların temelinde amaç para değil. Amaç projelerimizin hayata geçmesiydi. Projeler sayesinde farklı başarılar duyuyor ve farklı heyecanları yaşıyoruz" dedi.

"EĞİTİME 50 TRİLYON HARCADIK"

Eğitime yapılan harcamaların arttığını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Eğitim problemlerini çözene kadar her zaman yatırımlarımızın birinci önceliği eğitim olacak. Bir yıl içerisinde eğitime 50 trilyon harcadık. Okul bahçesi, cepheleri, alt yapısı, kapalı spor salonları gibi projelerimiz bunların içerisinde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Başarının Bilgi Evlerinden geldiğini belirterek sözlerine devam eden Başkan Lokman Çağırıcı, "Ne bir dershane ne bir oyun salonu. Burası özellikle çocuklarımızın sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri merkez haline geldi. Oradan da Enderun'a geçtik. Sadece ilçemize değil, ülkemize de büyük yarar sağlayacağına inandığım insanlar yetiştireceğiz. Onlar aslında toplum içerisinde dezavantajlı çocuklar olmasına rağmen ülkemizde eğitim noktasında eğitim konusunda ciddi şekilde kat edilmediği için biz bunu düşünme fırsatı bulamamıştık" şeklinde konuştu.

"İYİ Kİ BU PROJEYİ YAPMIŞIZ DİYORUM"

Kürsüde konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, "Bugüne kadar birçok projede bulunduk ama bu proje bana farklı bir motivasyon yaşattı. Çünkü bu proje İstanbul'da Türkiye'de tek ve ilk uygulanan proje. İyi ki bu projeyi yapmışız diyorum. Çünkü bu projeyi hataya geçirmeden önce bir takım sıkıntılarımız vardı ama bu sonucu gördükten sonra iyi ki yapmışız diyorum" dedi.

ÖĞRENCİLER PROJELERİYLE GÖZ KAMAŞTIRDI

Final öncesi yaptıkları çalışmaları uygulamalı olarak yaptıklarını tanıtan öğrenciler, katılımcılardan büyük alkış aldı. İleride bilim adamı olmayı istediklerini dile getiren çocuklar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile santranç oynayıp ebru yaptı.

Öğrencilerin Matematik dersinde yapmış oldukları işlemlerin önceliği akılda kalması için 'Robatik' hikayesini işleme geçirdiklerini dile getiren proje öğrencileri, robatik hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler, "Üç tane robotumuz var. Biri öğretmen robot, diğeri öğrenci robot ve en sonda toplayıcı robotumuz. Öğretmen robotumuz tebeşiri tahtaya atıyor. Öğrenci robotumuz da tebeşir toplayıcı bölümüne tebeşirleri topluyor. Çıkarıcı robotumuzda çıkarıcı bölümünden toplanan tebeşirleri çıkartıyor. Bu sayede öğrenciler, bir dersi daha iyi kavrayabilir" dedi.

12 yaşında kolonya yapan Emirhan Şahin ise 1 senedir yeteneğim geleceğim okulunda çalıştığını 1 aydan daha kısa sürede de kolonya üzerinde çalıştığını söyledi. "Yeteneğimi geliştirip kimyager olmak istiyorum" diyen Şahin, bütün çocukların kolonyayı kolaylıkla yapabileceğini dile getirdi.

Kimya kulübünde kostik, su, sıvı yağ ve esasların karışımıyla sabun yaptığını dile getiren 6'ncı sınıf öğrencisi, sabunun nasıl kalıp haline geldiğini de anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Küçük Mucitlerin Büyük Yeteneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement