Kudüs ve Fransa'nın Kuran-ı Kerim Açıklamasına Tepkiler - Balıkesir/edirne/düzce/ - Son Dakika
Güncel

Kudüs ve Fransa'nın Kuran-ı Kerim Açıklamasına Tepkiler - Balıkesir/edirne/düzce/

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti.

11.05.2018 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti.

Eski Cami önünde cuma namazı çıkışı toplanan grup, Filistin bayrakları ve "Kudüs İlk Kıblemiz ve Müslümanların Toprağıdır", "Laik Fransa, Sizin Dininiz Size, Bizim Dinimiz Bize" yazılı dövizler taşıdı.

Gruptakiler, tekbir eşliğinde, "Siyonist İsrail Filistin'den defol", "Aksa'ya selam direnişe devam" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına konuşma yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şube Başkanı Abdülkadir Akdi, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Filistin'in yıllardır İsrail'in işgali altında bulunduğunu belirten Akdi, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasbedilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yanana olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyorlar." dedi.

Tüm Müslümanları Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ettiklerini ifade eden Akdi, şunları kaydetti:

" Mekke, Medine, Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi o kadar kutsaldır. Çünkü bu belde Allah'ın ayetlerinden ve peygamberlerimizden izler taşımaktadır. İşgalci İsrail ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor.

Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, hiçbir şeyden yapmadan durmak Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilecik

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği üyeleri, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Hamidiye Camisi'nde toplandı.

Dernek başkanı Şemsettin Yıldırım, "İlk kıblemiz, tevhidin, barışın ve kardeşçe yaşamanın adı olan, insanlığın ortak mirası Kudüs, bugün maalesef siyonist İsrail'in zulmü altında inim inim inliyor." dedi.

Kur'an-ı Kerim'e 300 Fransız tarafından sözlü saldırı yapılmasına da değinen Yıldırım, "Asırlar boyunca Tevrat'ı tahrif edenler, İncil üzerinde tahrifat ve tahribat yapanlar, işi gücü bıraktı da şimdi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e mi, gözü dikti? Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerini çıkarmayı teklif edenlerin her türlü kirli oyunlarını biliyoruz. Eskisi gibi değil bu millet, artık gözünü, kulağını açtı. Gün gelecek bu zalim topluluk, oynadıkları oyunun içerisinde yok olup gidecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs ve Fransa'nın Kuran-ı Kerim Açıklamasına Tepkiler - Balıkesir/edirne/düzce/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement