Bu güne kadar kulenin tepesinden kuş cennetini seyretmenin özlemini çektiğini söyleyen genç kız, "Çok üzüldüm. Hayal kırıklığı yaşadım. Cennete kadar gelip asansör olmadığı için kulenin tepesine çıkamamam ayıptır" dedi.
Ramsar Sözleşmesi kapsamında bulunan ve her yıl 250 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti'ne 2001 yılında yapılan düzenlemenin ardından 18 metre yüksekliğinde ve 40 kişi alabilen kuş gözlem kulesi inşa edildi. Yer ayrılmasına rağmen 13 yıldır kuş gözlem kulesine asansör yapılmamasına özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar tepki gösteriyor.
'HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK'
Babası ve annesi ile Ankara'dan Manyas Kuşcenneti Milli Parkı'na gelen 20 yaşındaki Ayşegül Gedikoğlu, tekerlekli sandalyesiyle önüne kadar geldiği kuş gözlem kulesine asansör olmadığı için çıkamadı.
Kuleye çıkıp kuşları doğal ortamlarında gözlemleyememenin kendisi üzdüğünü söyleyen Ayşegül Gediklioğlu, "Manyas Kuşcenneti Milli Parkı'nın ününü duyduktan sonra ailemle birlikte Ankara'dan buraya geldik. Görevlilerden dürbün aldım. Gözlem kulesinin önüne kadar geldim, ancak asansör olmadığı için kuleye çıkamadım" dedi.
Kulede asansörün olmadığını görünce hayal kırıklığına uğradığını belirten genç kızın babası Ali Gediklioğlu da, sadece kendilerinin değil yaşlı insanların ve turistlerin de bu durum yüzünden mağduriyet yaşadıklarını söyleyerek, kuleye bir an önce asansör kurulmasını istedi. - Balıkesir/ Bandırma
Son Dakika › Güncel › Kuş Cenneti'nde Engelliye Asansör Engeli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?