Çanakkale'de hava sıcaklığının iyice düşmesi ardından Lapseki ve Yenice ilçelerinde kar yağışı başladı. Ayrıca Gelibolu ilçesi Korudağ mevkiinde de kar etkili oluyor.
Litvanya ve Romanya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası, bu sabah etkisini göstermeye başladı. Çanakkale kent merkezinde karla karışık yağmur yağarken düşen hava sıcaklığının ardından Lapseki İlçesi'nde saat 11.45'ten itibaren kar yağışı başladı. Yüksek kesimlerde daha etkili olan kar yağışı, özellikle ilçenin Dumanlıdağ ve Kırcalar Mevkii'ni beyaza örtüyle kapladı. Yenice'de de etkili olan yağış, Biga ve Bayramiç ilçelerinde ise karla karışık yağmur olarak görülüyor.
Sbah saatlerinde ilk olarak Gelibolu Korudağ mevkiinde görülen kar yağışı etkisini arttırdı. Karayolları ekiplerinin buzlanmaya karşı önlem aldığı bölgede, trafik ekipleri de araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, feribotlar ile Çanakkale Boğazı'nı geçerek İstanbul yönüne giden sürücüleri, araçlarında zincir bulundurmaları yönünde uyarıyor. - Çanakkale/ Lapseki
Son Dakika › Güncel › Lapseki ve Yenice'de Kar Yağışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.