Lübnan'da "Hat Sanatı" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da "Hat Sanatı" Sergisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Serginin açılışının yapılması Sergiyi gezen ziyaretçiler Sergilenen Hat tabloları Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ile röportaj IRCICA Genel Direktörü Eren ile röportaj Hattat Efdaluddin Kılıç ile röportaj Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Beyrut...

13.03.2017 22:34

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Serginin açılışının yapılması

Sergiyi gezen ziyaretçiler

Sergilenen Hat tabloları

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ile röportaj

IRCICA Genel Direktörü Eren ile röportaj

Hattat Efdaluddin Kılıç ile röportaj Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Beyrut Amerikan Üniversitesinin himayesinde, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) desteğiyle düzenlenen "Hat Sanatı" sergisi, Türkiye'den gelen hattat ve tezhipçilerin katılımıyla açıldı.

Beyrut Amerikan Üniversitesinde gerçekleştirilen serginin açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kültür ve Sanat Danışmanlarından ve tezhip sanatçısı Necati Sancaktutan'ın, hattatlar Mehmet Özçay, Efdaluddin Kılıç ile Beyrut Amerikan Üniversitesi'nden öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AA muhabirine konuşan, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes, serginin, Lübnan'da yapılan kültürel faaliyetler bakımından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Erciyes, "Hat ve tezhip, Türkiye'nin ileriye götürdüğü İslam sanatlarından. Bu alanda çalışmalar yapan değerli üstatların bugün buraya gelerek, bu serginin açılışına katılmalarından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Bu tür faaliyetler iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesine çok büyük katkıda bulunuyor." dedi.

IRCICA Genel Direktörü Eren ise İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde 1979'da faaliyetlerine başlayan IRCICA'nın kültürel faaliyetler, hizmetler ve araştırmalar yapan bir kurum olduğunu belirterek, "Bugün de Beyrut'ta bu salonda hat sergimizi düzenliyoruz. Bu sergide, Türkiye'den hattatların eserlerini ve IRCICA'nın üç yılda bir düzenlediği uluslararası hat yarışmasında derece alan eserlerden bazılarını sergiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hattat Efdaluddin Kılıç da sergiyi ziyaret edenlerin, sergilenen eserler üzerinden hat sanatının geçirmiş olduğu tarihsel süreci ve günümüzde gelmiş olduğu son aşamayı görebileceklerine dikkati çekerek, bu tarz etkinlikler sayesinde farklı ülkelerdeki sanatçıların bir araya gelme fırsatı bulduklarını aktardı.

Lübnan\'da "Hat Sanatı" Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da 'Hat Sanatı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement