Lübnan'da Kaçırılan Tekin'in Serbest Bırakılması Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da Kaçırılan Tekin'in Serbest Bırakılması Sevindirdi

Lübnan\'da Kaçırılan Tekin\'in Serbest Bırakılması Sevindirdi

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

12.09.2012 11:09  Güncelleme: 11:06

Eyüp Coşkun - Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şarbel, serbest bırakılan Tekin'in Türkiye'ye getirildiği özel uçakta AA'ya yaptığı açıklamada, "Suriyeli ve Türk rehinelerin kurtarılması için iki ülke olarak çok çaba harcadık. İkinci rehineyi de yakında kurtarmayı umuyoruz" dedi.

Şarbel, ordunun iki gündür Beyrut'un banliyölerinde operasyon yaptığını ve sonuçta Mikdat ailesiyle Tekin'in serbest bırakılması noktasında uzlaşıldığını anlattı.

Kaçırılan diğer Türk vatandaşının çok iyi Arapça konuştuğunu ve en kısa sürede onun da kurtarılmasını arzu ettiklerini söyleyen Şarbel, "Tekin'in ailesinin çok sevdiği bir çocuk olduğunu biliyoruz. Ailesi şimdi onu büyük bir hasretle bekliyor. Emniyet Genel Müdürü General Abbas İbrahim bu işle en fazla ilgilenen kişi oldu. Suriyeli ve Türk rehinelerle ilgili olarak çok çalıştı. Bundan dolayı çok mutluyuz" ifadesini kullandı.

-Özyıldız: "Tufan'ı ruhen ve bedenen iyi bulduk"-

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk rehinenin uzun uğraşlardan sonra sağlıklı bir şekilde kurtarılmasından memnun olduklarını belirtti.

Büyükelçi Özyıldız, şunları söyledi:

"Hem Tufan'ın serbest kalması, hem de onu tahminimizin ötesinde ruhen ve bedenen iyi bulduğumuz için çok mutlu olduk. Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin tahsis ettiği uçakla ailesine götürmekte olduğumuzdan dolayı da sevinç duyuyoruz"

Olayın en başından beri Lübnan ve Türkiye'nin rehinelerin kurtarılması için çaba harcadığını ifade eden Özyıldız, "Bu olumlu çalışmalar Lübnan ve Türkiye arasındaki başarılı ilişkilerin sonucu gerçekleşiyor. Biz ancak bu aşamada Lübnan makamlarına, Cumhurbaşkanına, Meclis Başkanı'na, Başbakan'a ve İçişleri bakanına takdirlerimizi iletiyoruz" dedi.

Kaçırılan diğer Türk vatandaşının da kurtarılması için çalışma yürüttüklerini belirten Özyıldız, Lübnan makamlarının bu konuda en geç bir haftada neticeye varacağını düşündüklerini söyledi.

Özyıldız, Lübnan'daki güvenlik tehdidinin ortadan kalktığını belirterek,

"Lübnan'da can güvenliği gibi bir sorunumuz yok. İnşallah Lübnanlı kardeşlerimiz de Suriye'den sağ salim dönerler ve yaşanan sorunlar geride kalır. İlişkilerimizde yeni bir sayfa açılmış olur" diye konuştu.

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - BEYRUT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da Kaçırılan Tekin'in Serbest Bırakılması Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement