DENİZLİ MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ TAŞ OCAĞINI KAPATTI - Son Dakika
Son Dakika Logo

DENİZLİ MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ TAŞ OCAĞINI KAPATTI

01.06.2021 14:52  Güncelleme: 16:46

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinin Güzelpınar Mahallesi'nde açılan taş ocağının neden olduğu tozların tarlalarına zarar verdiğini ileri süren kekik üreticilerinin dün yaptığı eylemin ardından bugün Vali Ali Fuat Atik, mahalleye giderek inceleme yaptı.

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinin Güzelpınar Mahallesi'nde açılan taş ocağının neden olduğu tozların tarlalarına zarar verdiğini ileri süren kekik üreticilerinin dün yaptığı eylemin ardından bugün Vali Ali Fuat Atik, mahalleye giderek inceleme yaptı. Kekik tarlalarını mahalle halkıyla gezen Vali Atik, taş ocağının faaliyetinin durdurulması talimatı vererek, iş makinelerinin kaldırılmasını ve başka bir alanda çalışma yapılması istedi.

Pamukkale ilçesinin Güzelpınar Mahallesi'nde açılan taş ocağının neden olduğu tozların tarlalarına zarar verdiğini ileri süren kekik üreticileri, dün toplanarak önce taş ocağına ardından da Denizli Valiliğine giderek tepkilerini gösterip, kapatılmasını istedi. Bugün sabah Güzelpınar Mahallesine giden Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kekik üretiminin yapıldığı tarlalarda inceleme yaptı. Vali Atik'e İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Merkezefendi İlçe Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, mahalle muhtarı Ergün Gürsoy ve vatandaşlar da eşlik etti. Vali Atik, daha sonra taş ocağının bulunduğu bölgeyi de inceledikten sonra mahalle halkıyla sohbet etti. Vali Atik, daha sonra taş ocağındaki çalışmanın sona erdirilmesi ve iş makinelerinin kaldırılmasını talimatını vererek, Denizli- Aydın Otoyolu için karşılanacak olan mıcırın başka bir alandan alınması için araştırma yapılmasını istedi.

Merkezefendi ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, bu bölgenin kekik üretim merkezi olduğu ve değerinin bilinmesinin önemli olduğunu belirtip, "Kekik tıbbi aromatik bitki üretiminde gözde üründür. Bu bölgede yaklaşık 200 bin dekar alanda yaklaşık 21 bin ton kekik üretimi yapılıyor. Türkiye kekik üretiminin yüzde 95'i burada yapılıyor. Dünyanın ise kekik ihtiyacının yüzde 85'nin burada üretiliyor. Yağ ve kalitesi açısından en kaliteli kekik burada yetişiyor. Taş ocağındaki tozlanma nedeniyle kekiğin bağışına neler geldiğini gördük. Kekiklerin kurumasına neden olmuş, ağaçlar zarar görmüş. Valimizin olaya el atmasıyla bir yanlıştan dönüldü. Buradaki kekik üretimi yaklaşık 5 bin ailenin gelin kaynağıdır. Denizli geneli düşünüldüğünde 50 milyon dolarlık bir gelirden bahsediyoruz. Kekik tersine göçü sağlayan bir ürün haline de geldi. O yüzden bu bölgenin değeri bilinmeli, valimize desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Güzelpınar Mahalle Muhtarı Ergün Gürsoy ise, taş ocağının kapatıldığını ifade edip, "Valimiz bu sabah mahallemize geldi. Kendisi tek tek arazileri dolaştı, kekik tarlalarında incelemeler yaptı. Bizim arkamızda durdu. Valimiz 'kesinlikle taş ocağı olayı bitmiştir' dedi, talimatı da verdi. İş makineleri kaldırılıyor. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DENİZLİ MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ TAŞ OCAĞINI KAPATTI - Son Dakika


Advertisement