Mahmut Özdemir, Tıad'da Parti Politikalarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Mahmut Özdemir, Tıad'da Parti Politikalarını Anlattı

Mahmut Özdemir, TIAD'da parti politikalarını anlattıTemel Elcivan Duisburg, 1 Temmuz (DHA) - SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, dün akşam Duisburg'da katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla toplantı yapmak istemesine Almanya'nın onay...

01.07.2017 11:08

Mahmut Özdemir, TIAD'da parti politikalarını anlattı

Temel Elcivan Duisburg, 1 Temmuz (DHA) - SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, dün akşam Duisburg'da katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla toplantı yapmak istemesine Almanya'nın onay vermemesiyle ilgili olarak, Cumhurbaşkanı olarak geldiği sürece, diplomatik kurallara uymak durumunda. Tabii kendi korumalarıyla da birlikte Almanya'ya giriş yapabilir, yalnız miting gibi toplantılar yapılmak istendiğinde ise, Alman kanunlarına uyulması gerekmektedir? dedi.

Almanya'nın Duisburg kentinden Sosyal Demokrat Partisi(SPD) milletvekili seçilerek Berlin'e giden ve Eylül ayında yapılacak Almanya Milletvekili Genel seçimleri için ikinci kez aday gösterilen Mahmut Özdemir, Duisburg'da faaliyet gösteren Duisburg ve Çevresi Türk Kökenli İş adamları Derneği (TIAD) toplantısına katıldı.

TIAD dernek lokalinde yapılan toplantıya iş camisindan kalabalık bir davetli grubu katıldı. Halı hazırda Duisburg Belediye Başkanı olan ve Eylül ayında yapılacak seçimlerde, Sol Parti'den Anakent belediye başkanı adayı olan Erkan Kocalar da, toplantıda hazır bulundu.

Mehmet Yüksel'in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan TIAD başkanı Ali Aydın, Mahmut Özdemir milletvekili seçildiğinden beri TIAD'ın iyi bir dostu, yol arkadaşı. Mahmut Özdemir'in bize gösterdiği yakınlıktan dolayı ve toplantımıza da vakit ayırıp geldiği için özellikle teşekkür etmek istiyorum? dedi.

Salonda bulunan davetlileri Türkçe selamlayan ve davet için TIAD yönetimine teşekkür eden Mahmut Özdemir, TIAD'ın çalışmalarından övgüyle söz etti ve derneğe üye olan iş verenlere Duisburg'da sağladıkları istihdam için teşekkür etti. Ardından konuşmasını Almanca olarak sürdüren Mahmut Özdemir, devlet bütçesinden Duisburg'a ayrılan yetmiş milyonu aşkın para desteğini ve söz konusu kaynağın nerelere destek olarak verileceğini anlattı. Özdemir, kaynağın ağırlıklı olarak yol, eğitim için okullara ve spor altyapı tesisleri gibi alanlara dağılım yapılacağını belirtti.

Mahmut Özdemir toplantının soru cevap bölümünde, davetlilerden gelen tüm sorulara yanıt verdi. İki ayrı katılımcı tarafından cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya seyehatı ile ilgili yöneltilen aynı soru karşısında Mahmut Özdemir, Cumhurbaşkanı olarak geldiği sürece, diplomatik kurallara uymak durumunda. Tabii kendi korumalarıyla da birlikte Almanya'ya giriş yapabilir, yalnız miting gibi toplantılar yapılmak istendiğinde ise, güvenlik gereği Alman kanunlarına uyulması gerekmektedir. Devlet başkanı buraya, devlet başkanı sıfatıyla geliyorsa o zamanda bir takım siyasi protokollerin yerine getirilmesi gerekiyor. Eğer G-20 için geliyorsa, onun da protokolü var? dedi.

Bayramın birinci günü Duisburg şehrinde, bir Türk ailenin Alman polisinin aşırı şiddet uygulamasıyla karşılaşması da, soruldu Mahmut Özdemir'e. Özdemir, ailenin evinin önünde ve girişinde yaşananlar ile ilgili polisin, izahat yapması lazım? dedi. Neden aileyi henüz ziyaret etmediniz Sorusu karşısında ise Özdemir, şunları söyledi Olayı duyar duymaz polisle iletişime geçtim ve bilgi aldım, ama siyasetçinin polisten ve savcıdan önce açıklama yapması doğru olmazdı. Ayrıca olayın ardından hemen TIAD başkanı Ali Aydın aracılığı ile Kara ailesiyle görüşme talebimi kendilerine ulaştırıldı. Ailenin, avukatlarının telkini üzerine, her hangi bir görüşme, yada açıklama yapma durumunun uygun olmayacağı düşüncesi bana iletilmişti ve bende ailenin bu düşüncesine saygı göstermek zorundaydım. Bunun sonrasında Bir milletvekilinin, ne savcının, ne mahkemenin, nede polisin işine karışmak düşmez. Lakin ortaya böyle bir olay çıkıyorsa polis, neden bunların yaşandığını hızlı bir şekilde anlatması gerekiyor. Anlamadıysa bu sefer savcılığa, mahkemeye anlatır, onlarda ona göre karar verirler. Emniyet Müdürlüğü ile savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Gerekenin yapılmasını bekliyorum. Kara ailesini, uygun olursa hafta sonu ziyaret etmek istiyorum?.

Mahmut Özdemir, Tıad\'da Parti Politikalarını Anlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahmut Özdemir, Tıad'da Parti Politikalarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement