Makedonya'daki Erken Genel Seçim - Son Dakika
Güncel

Makedonya'daki Erken Genel Seçim

Makedonya\'daki Erken Genel Seçim

Türkiye'deki Balkan göçmenleri, Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılan erken genel seçimin ardından, ülkeyi ileriye götürecek bir hükümetin kurulmasını arzu ediyor.

14.12.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki Balkan göçmenleri, Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılan erken genel seçimin ardından, ülkeyi ileriye götürecek bir hükümetin kurulmasını arzu ediyor.

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Makedonya'da hiçbir partinin, tek başına iktidar olabilecek oranda oy alamadığını anımsattı.

Seçimler sonucu iki partinin yakın oranda oya sahip olduğunu, toplamda 5 partinin Makedonya meclisinde milletvekiliyle temsil edileceğini belirten Adiloğlu, Makedonya'daki siyasi partiler arasında yapılacak görüşmeler sonrası güçlü bir koalisyonun kurulacağına dair inançlarının tam olduğunu söyledi.

Adiloğlu, yeni hükümetin, Makedonya'nın Türkiye ile ilişkilerini de daha ileri noktalara taşımasını umduklarını ifade etti.

Türkiye ile Bursa'da çok sayıda Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinden göç edenlerin bulunduğuna dikkati çeken Adiloğlu, "Makedonya halkının tercihine sonuna kadar saygılıyız. Temennimiz, seçim sonrası oluşacak hükümetin, ülkeyi hakkettiği yere taşıması." dedi.

"Balkan ülkelerinde istikrar, dostluk ve kardeşlik hakim olursa dünya daha yaşanır bir hal alır." ifadesini kullanan Adiloğlu, Makedonya'da seçim sonrası yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

"Güçlü Balkanlar istiyoruz"

Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneği (MAK-DER) Başkanı Taner Ödemiş de seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin her zaman Balkan ülkelerinin yanında olduğunu vurgulayan Ödemiş, "Balkan ülkelerinden göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizler de güçlü Makedonya, güçlü Kosova, güçlü Arnavutluk, yani güçlü Balkanlar istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Makedonya halkının seçimini yaptığını, herkesin buna saygı duyması gerektiğini belirten Ödemiş, şunları kaydetti:

"Seçim sonuçlarının, farklı etnik kimliklerin mutlu yaşadığı Makedonya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan ileri noktalara gelmesine vesile olmasını diliyoruz. Hiçbir parti tek başına iktidar oluşturma imkanı bulamasa da mecliste temsil hakkı elde eden partiler, ülke çıkarları için güçlü bir hükümet oluşturma adına iradelerini ortaya koyacaklardır. Bundan hiç kuşkumuz yok."

Makedonya'da 11 Aralık'ta yapılan erken genel seçimi, sağ eğilimli İç Makedonya Devrimci Örgütü-Makendonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) öncülüğündeki ittifak önde tamamlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'daki Erken Genel Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement