Manisa Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Manisa Son Yolculuğuna Uğurlandı

Manisa Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit ateşi Kula'ya da düştü (ek) SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Batman - Kozluk Karayolu'nun Samanyolu Köyü mevkisinde, bölücü terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği patlayıcının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay için ilk olarak Batman'da tören düzenlendi.

30.09.2015 17:54

Şehit ateşi Kula'ya da düştü (ek)

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Batman - Kozluk Karayolu'nun Samanyolu Köyü mevkisinde, bölücü terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği patlayıcının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay için ilk olarak Batman'da tören düzenlendi. Törenin ardından iki çocuk babası şehit polis memurunun cenazesi, uçakla Uşak Havalimanı'na gönderildi. Buradan ambulansa konulan 25 yıllık polis memuru olan şehit Nedim Erbay'ın cenazesi, Kula İlçesi, Saraçlar Köyü'ne götürüldü. Son kez baba ocağına getirilen şehit polisin cenazesini, köylüler ağıtlarla karşıladı. Şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutunun bulunduğu ambulans köye girdiği sırada ise, onu bekleyen kadınlar, ellerindeki çiçekleri ambulansın üzerine attı. Yine evlerinin duvarlarına çıkan kadınlarda, şehit polisi çiçeklerle karşıladı.

ANNE VE BABASI GELEMEDİ

Saraçlar Köyü'ndeki baba evinin önünde dua edilen şehit polis için, yakınları 'Bu acıya nasıl dayanılır?" sözleriyle gözyaşı döktü. Acı haberin hemen ardından fenalaştıkları için hastaneye kaldırılan polis memurunun Alzheimer hastası olan annesi Hasibe Erbay ile çiftçi babası Halil İbrahim Erbay, köye getirilmedi. Jandarma ve polisini ortak önlem aldığı tören sırasında şehit polis memuru Nedim Erbay gibi özel harekat polisi olan meslektaşları da Türk bayrakları bulunan ambulansın arkasından bir an olsun ayrılmadı. Şehit polisin cenazesi, konvoy halinde baba evinden sonra 10 km uzalıktaki törenin yapılacağı Kula'ya götürüldü.

İLÇE 13'ÜNCÜ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Terör olaylarına, 1980 yılından bu yana 9'u asker 3'ü polis ve biri öğretmen olmak üzere 13 şehit veren Kula'da, son şehit polis memuru Nedim Erbay'ın cenazesi için, ilçe merkezindeki Şah Süleyman Cami'nde tören düzenlendi. Şehit polisin tabutu cami avlusuna getirildiği sırada Ahmet Erbay da, şehit kardeşinin tabutunu silah arkadaşlarıyla birlikte taşıdı. Cami avlusunda şehit polisin eşi Kadriye Erbay, kızı İlknur Erbay, oğlu Samet Erbay, kardeşleri Ahmet Erbay, Neslihan Karcı ve Atike Erbay, yakınlarıyla taziyeleri kabul etti. Acılı aileyi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile milletvekilleri ve askerler yalnız bırakmadı. Hastanede olan baba Halil İbrahim Erbay ise, son anda tekerlekli sandalye ile camiye gelip ön safta namazını kıldı. Oğlu Samet Erbay'ın da tabutunu taşıdığı şehit polisin cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından camide ambulansa konuldu. Taptuk Emre Caddesi üzerinde, tekrar silah arkadaşlarının tabutunu omuzlara aldığı şehit polis Nedim Erbay'ın cenazesi, merkezdeki Kula Şehitliği'ne götürüldü. Buradaki törene ise, yine hastanede olan anne Hasibe Erbay da hazır bulundu. Şehit polis Nedim Erbay'ın cenazesi, saygı atışından sonra toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement