Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'deki Azınlıkları Konuştu - Son Dakika
Güncel

Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'deki Azınlıkları Konuştu

Marmara Belediyeler Birliği Türkiye\'deki Azınlıkları Konuştu

En yoğun etnik azınlığın Türkiye’de yaşadığını kaydeden araştırmacı yazar Yusuf Kaplan, “Türkiye’nin sınırları, coğrafi sınırlardan ibaret değildir.

25.04.2014 11:55

En yoğun etnik azınlığın Türkiye'de yaşadığını kaydeden araştırmacı yazar Yusuf Kaplan, "Türkiye'nin sınırları, coğrafi sınırlardan ibaret değildir. Türkiye'nin sınırları, medeniyet coğrafyalarının sınırlarıdır" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "İstanbul Dersleri" ana başlıklı bilimsel eğitim programı, araştırmacı yazar Yusuf Kaplan'ın verdiği konferansla devam etti. İstanbul'u kainatın merkezi olarak gördüğünü belirterek sözlerine başlayan Yusuf Kaplan, Türkiye'nin Osmanlı'nın özeti olduğunu söyledi. Türkiye'nin etnik yapısının çok yoğun olduğunu belirten Yusuf Kaplan, " Yemen'de Sana çarşısında dolaşırken yaşlı bir adam yanımıza yaklaştı ve 'İstanbul düştü, İslam dünyası düştü' dedi. İslam dünyasının yeniden tarihe girebilmesi için İstanbul'un ayağa kalkması, yeniden tarihe girmesi lazım. Yemen neresi, Türkiye neresi? Türkiye'nin dışına çıktığınızda, Türkiye'nin sınırlarının coğrafi sınırlarına bağlı olmadığını göreceksiniz. Türkiye, dünyanın en yoğun etnik azınlığının yaşadığı bir coğrafyadır, yani Osmanlı'nın özetidir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SINIRLARI COĞRAFİ SINIRLARDAN İBARET DEĞİLDİR"

"Bizim İstanbul'u diriltmemiz lazım" diyen Kaplan, "Dünyanın en güzel şehirlerini biz kurduk. Türkiye'nin sınırları coğrafi sınırlarından ibaret değildir. Türkiye'nin sınırları batıda Bosna'dan başlar, doğuda Doğu Türkistan'a kadar uzanır; kuzeyde Kırım'dan başlar, güneyde Yemen'e kadar uzanır. Türkiye'nin sınırları, medeniyet coğrafyalarının sınırlarıdır. En son yerel seçimlerde bile Üsküp'te insanlar Türkiye'nin yerel seçimlerini kutladılar. Türkiye, dünyanın eşiğinden geçtiği yeniden kurulma sürecinde kurucu bir aktör olarak rol alacak. Hikaye budur. 1989 yılından itibaren başlayan soğuk savaş süreci, yeni dünya düzeni süreci belirsizlikler çağıdır ve insanlık yeni bir dünyaya gebedir. Yeni bir dünyanın kurulmasını da Batılılardan bekleyemeyiz. Batılılar yeni bir dünya kurabilecek durumda değiller. Bunu kendi tarihçileri de söylüyor. Bilinen dünyanın sonuna geldik" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'deki Azınlıkları Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement