Marmaris'te Eylemler El İlanlarıyla Turistlere Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Eylemler El İlanlarıyla Turistlere Anlatıldı

Marmaris\'te Eylemler El İlanlarıyla Turistlere Anlatıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dördüncü gününe giren Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemine gelen öğrenciler, İzmir'deki eylemciler için ilaç ve gıda topladı.

04.06.2013 01:40

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dördüncü gününe giren Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemine gelen öğrenciler, İzmir'deki eylemciler için ilaç ve gıda topladı. Öğrenciler, İngilizce hazırlattıkları el ilanlarını da turistlere dağıtarak eylemler hakkında bilgi verdi.

Taksim Gezi Parkı destek protestoları Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda devam etti. Saat 21.00 sıralarında çoğunluğu lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 300 kişilik grup ellerinde "Tencerem var, tavam var. Çapulcuyum havam var. Atamızdan yadigar her gün bir duble rakım var", "Tayyip bak biz kaç kişiyiz" ve "Baskılar bizi yıldırmaz" dövizleriyle şarkı söyleyerek eğlendi. Resmi ve sivil polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde gençler 20 dakika bir İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı okudu. Marmaris Belediye Müjdat Gezen Kültür Sanat Merkezi'nde öğretmenlik yapan Tiyatro sanatçısı Cengiz Sezgin önderliğinde İzmir'de eylemcilere destek vermek amacıyla ilaç ve gıda toplandı. İlçedeki bazı eczane sahipleri ve vatandaşlar evlerinden getirdikleri ilaç ile gıdaları açılan stantlardaki karton kutulara koydu. Cengiz Sezgin, "Sosyal paylaşım sitelerinde ilçe halkına İzmir'deki yurttaşlarımıza ilaç ve gıda gönderileceğini bildirdik. Çevredeki eczane sahipleri bizlere ağrı kesici haplar gönderdi. Eylemimize destek veren vatandaşlar süt ve limon başta olmak üzere gıda yardımı yaptı. Bu ilaç ve gıdaları kargo ile sabah İzmir'de bulunan sanatçı ve öğrenci yurttaşlarımıza göndererek dağıtılmasını sağlayacağız. Bu kampanyamız her gün gündüz saat 13.00-16.00, akşam 21.00-04.00 arası devam edecektir" dedi.

Bu arada yüzleri maskeli bazı üniversite öğrencileri, İngilizce olarak hazırlattıkları "Gezi park direnişi" isimli el ilanlarını Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde dolaşan turistlere dağıttı. El ilanlarında, halkın demokrasi mücadelesinde büyük direnişin başladığı ve iktidar ile polisin tutum anlatıldı.

Polis ile eylemcilerin karşı karşıya gelmediği protestoların saat 04.00'e kadar süreceği bildirildi. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Eylemler El İlanlarıyla Turistlere Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement