Mehmet Bebeğin, Hayat Kahramanı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Bebeğin, Hayat Kahramanı

Mehmet Bebeğin, Hayat Kahramanı

2.5 aylık bebek, sosyal medyadaki yardım çağrısına koşan bir çocuk annesinden nakledilen karaciğer parçasıyla hayat buldu.

19.07.2017 08:55

Türkiye, Kartal bebeğin Almanya'da kalp nakliyle hayat bulması için seferber olurken, İzmir'de 2.5 aylık Mehmet bebek sosyal medyadaki yardım çağrısına koşan bir çocuk annesi veteriner hekim Sinem Yurdusev'den (27) nakledilen karaciğer parçasıyla hayata tutundu. Oğluna hiç tanımadıkları bir kişinin gönüllü verici olmasının şaşkınlığını hala yaşadıklarını belirten anne Tuğba Demirbaş, "Sinem hanım, Mehmet'ime, bize hayat verdi. O bizim kahramanımız. İğneden korkarmış, bıçak altına yattı. O çok cesur bir insan. Minnettarız" dedi.

HERŞEY 2 AYLIKKEN BAŞLADI

İzmir'de ev hanımı Tuğba Demirbaş (27) ile iş adamı Adil Demirbaş (27) kızları Büşra'dan (3) sonra ikinci çocukları Mehmet'i 3 Nisan 2017'de kucaklarına aldı. Sağlıklı dünyaya gelen Mehmet iki aylık olduğunda ateşlenince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Mehmet'in kan değerleri kötü çıktı. Yapılan tetkikler sonunda Mehmet bebeğe nedeni belirlenemeyen akut karaciğer yetmezliği tanısı koyuldu. Mehmet bebek İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumu günden güne kötüleşen Mehmet'e karaciğer nakli kararı alınırken, aileden donör bulunamadı. Bunun üzerine dayı Hüsamettin Alemdar, minik yeğeninin durumunu sosyal medyadan duyurdu, acil gönüllü karaciğer donörüne ihtiyaçları olduğunu bildirerek yardım çağrısında bulundu. Yardıma koşanlar içinde Balıkesir 6 Eylül Belediyesi'nde veteriner hekim olan bir çocuk annesi Sinem Yurdusev (27) uygun bulunurken, Yurdusev'e etik kuruldan da onay çıktı. Geçtiğimiz 22 Haziran'da da operasyona gerçekleşti. Doç. Dr. Murat Kılıç, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Opr. Dr. Zaza Iakobadze'den oluşan ekip tarafından Sinem Yurdusev'den alınan karaciğer dokusu minik Mehmet'e başarıyla nakledildi. Önce Yurdusev, ardından da Mehmet bebek taburcu edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Bebeğin, Hayat Kahramanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement