Menemen'deki Çöp Alanını Bakan Eker'e Şikayet Ettiler - Son Dakika
Güncel

Menemen'deki Çöp Alanını Bakan Eker'e Şikayet Ettiler

Menemen\'deki Çöp Alanını Bakan Eker\'e Şikayet Ettiler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

11.01.2012 17:49

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen'de yapacağı Katı Atık Kompost Tesisi'ni Bakan Eker'e şikayet etti. Bakan Eker de "Konuyu takip edelim" derken, İl Başkanı Ömer Cihat Akay da Bakan Eker'in sürece müdahale etmesini istedi.

Bakan Eker'in AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde teşkilat üyeleriyle sohbet etti, sorunları dinledi. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, ilçesinde 203 bin dönümlük alana yapılacak Katı Atık Kompost Tesisi için şikayette bulundu. Arif Kuran elindeki yazılı ve fotoğraflı dosyayı gösterirken, İl Başkanı Ömer Cihat Akay da "Burada çöp depolama alanı istemiyoruz sayın bakanım" dedi.

Bakan Eker de fotoğrafta pamuk tarlalarını görünce, "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu'na göre burası birincisi tarım arazisi. Pamuk ekilebiliyorsa sulanabiliyor demektir. Sulanan arazi birinci sınıf tarım arazisidir. Kurulun karar vermesi gerekiyor" dedi. Bunun üzerine Arif Kuran da "Henüz kamu yararı kararı alınmadı" dedi. İL Başkanı Cihat Akay da "Aman, bu kamu yararı kararı gözden kaçar ondan korkuyoruz" diyerek sürece müdahale etmelerini istedi. Bakan Eker de danışmanlarına dönerek, "Biz de takip edelim" dedi.

İzmir'DEKİ ÇİFTÇİLERE DESTEKLER

Bakan Eker, 2011 yılında İzmirli çiftçilere 200 milyon lira nakit para yardımında bulunduklarını belirterek, tarıma dayalı işleme, paketleme ve ambalajlama tesisi için verdikleri yüzde 50 hibe kredisi ile İzmir'de 77 tesis kurulduğunu, bu tesislerde bin 255 kişinin çalıştığını, hibe kredisinin tutarının 20 milyon 300 bin lira olduğunu anlattı.

Bakan Eker, İzmir'de 800 makine ve ekipman projesi ile 31 tarımsal kalkınma kooperatifini desteklediklerini kooperatiflere 23 milyon 200 bin lira verdiklerini ifade etti. Bakan Eker, şunları söyledi:

"Bu bizden önceki Hükümet döneminde yapılanın üç katı. 5 bin 332 kişi, faizsiz hayvancılık kredilerinden istifade etti. 2011 yılında hayvancılık kredileri 336 milyon lira. Faizsiz hayvancılık kredisi 5 bin 332 üretici tarafından kullanıldı. 2011 yılında İzmir çiftçisi, 1 milyar 300 milyon lira zirai kredi kullanıldı. Eskiden bankalar yüzde 69'la kredi veriyordu. Şimdi biz hayvancılık ve damla sulama projelerine sıfır, diğer kredilere yüzde 5 faizle kredi veriyoruz. 2011 yılında 1 milyar 300 milyon lira kullanıldı. 2002 yılında kullanılan kredi, 26.5 milyon liraydı. Şimdi muhalefet şöyle diyor; 'Bu bir şey değil ki vatandaş borçla iş yapıyor.' Eskiden 26 milyon lirayı yüzde 69 faizle alıyordu ödeme gücü yok. Kredinin geriye dönüş oranı yüzde 38'di. Bu yıl Ziraat Bankası'ndan çiftçinin aldığı kredinin geriye dönüş oranı yüzde 98."

İl Başkanı Akay, ziyaretin sonunda Bakan Eker'e vazo hediye etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Menemen'deki Çöp Alanını Bakan Eker'e Şikayet Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement