Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği ülkelerindeki borç krizini kontrol altına alma çabalarını sürdüreceklerini, yükün ortak paylaşılması karşılığı Berlin yönetiminin Almanya'nın Euro Bölgesi üye ülkeler üzerindeki daha fazla merkezi kontrol isteğinde bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un geçen hafta 2'nci devlet kanalı ZDF'de Başbakan Angela Merkel'in Euro krizi ile ilgili hükümetin aldığı önlemleri halka anlatması gerektiğini söylemesinden 1 hafta sonra Başbakan Angela Merkel, aynı kanalın geleneksel 'Yaz Röportajları'na konuk oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman parlamenterlerin İspanya'nın zor durumdaki bankalarına yardım sağlanmasını öngören yasa tasarısına onay vereceklerine inandığını anlatırken, Her zaman ihtiyacımız olan çoğunluğu sağladık dedi.
Merkel, İspanyol bankalarının yeniden finansmanı için Euro Bölgesi kurtarma fonu tarafından verilecek kredilerin İspanyol hükümeti tarafından garanti edileceğini bildirirken, bankaların kurtarılması programından doğrudan İspanya'daki hükümetin sorumlu tutulacağını vurguladı. Başbakan Merkel, Avrupa Birliği, Uluslar arası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası'ndan rapor gelinceye kadar Yunanistan'ın kurtarma programının durumu konusunda yorum yapmayacağını vurguladı.
Merkel, Brüksel'de yapılan son zirvede tutumunu yumuşatmadığını, daha güçlü bir merkezi kontrole yönelik adımları yavaşlatmaya uğraşan üye ülkelerin yanlış tutum izlediğini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Merkel Parlamenterler İspanya'ya Destek Verecektir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.