Mersin'de Silvan Operasyonunu Protesto Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Silvan Operasyonunu Protesto Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Mersin\'de Silvan Operasyonunu Protesto Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Mersin’de, Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Silvan’daki operasyonları protesto etmek için Tren Garı önünde düzenlenen yürüyüşe, polis can güvenliği nedeniyle izin vermedi.

14.11.2015 15:19

Mersin'de, Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Silvan'daki operasyonları protesto etmek için Tren Garı önünde düzenlenen yürüyüşe, polis can güvenliği nedeniyle izin vermedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden operasyonları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş için öğle saatinde Tren Garı önündeki İstiklal Caddesi'nde toplanan grup, ellerinde pankartlar ve dövizlerle Silvan operasyonuna son verilmesini istedi. Sloganlar, zılgıtlar ve alkışlarla eylem yapan gruba, merkez Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk de katıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün, çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve iki TOMA ile geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, kalabalığın caddeye inmesiyle trafik aksadı. Tek şeritten araç trafiği devam ederken, buradan Özgür Çocuk Parkı'na yürümek isteyen gruba, polis can güvenliğini gerekçe göstererek izin vermedi. Grubun önü, cadde üzerinde çevik kuvvet ekipleri tarafından kesilirken, eylemciler burada oturma eylemi yaptı.

Daha sonra polis tarafından caddenin araç trafiğine kapatılmasıyla burada grup adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, Silvan'daki operasyonların derhal sona erdirilmesini istedi. Dün akşam Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği saldırıları da lanetleyen Hazar, " Reyhanlı, Suruç, Ankara ne ise bizim için Paris de odur. Bütün bu saldırıların arkasındaki güçler aynıdır. Paris katliamını yapanları ve arkasındaki insanlık düşmanı güçleri şiddetle kınıyor, Fransa halkının acısını paylaşıyor, baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Silvan Operasyonunu Protesto Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement