Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "27 Temmuz'dan bu yana Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan hadiselerde resmi rakamlara göre 97 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, yazılı yaptığı açıklamada, " Çin Halk Cumhuriyeti'nin Müslüman ve Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerinde mübarek ramazan ayı esnasında başlayan devlet baskısı ne yazık ki son günlerde fiili şiddete evirilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Küresel planda mazlum Müslüman ve Türk halklara karşı mütemadiyen kışkırtılan bir tahammülsüzlük kültürü yerleşmekte olduğunu üzülerek gördüklerini belirten Türkeş, şunları kaydetti:
"27 Temmuz'dan bu yana Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan hadiselerde resmi rakamlara göre şimdiye dek 97 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştır. Kuşku yoktur ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarih mirasından güç alarak, dünyadaki tüm Müslüman ve Türklerin hamisidir, dayanağıdır. Bu anlamda Filistin'den ata topraklarımıza ve yeryüzünün en ücra köşelerine kadar Müslüman'ın, Türk'ün acıları acımız, dertleri derdimizdir. Çin Halk Cumhuriyeti'ni samimiyetle itidale, sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz. Soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize uygulanan gerek psikolojik, gerek maddi ve fiziki, gerekse de manevi cebrin derhal sona erdirilmesini talep ediyoruz. Çin devletinin mevzuubahis imha ve sindirme operasyonları iki ülke arasındaki dostane ilişkileri zedelemekte ve karşılıklı güveni sarsmaktadır.
Başta Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı olmak üzere, tüm yetkililerin üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir. Sayın Erdoğan'ın Filistin meselesine ilişkin gösterdiği içten hassasiyete katılırken, Irak ve Çin'de ezilenlerin haklarını uluslararası platformda daha sıkı bir şekilde dillendirmesi gerektiğini de kendisine hatırlatmak isteriz. Sincan'daki saldırılarda hayatını kaybeden insanımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz." - Ankara
Son Dakika › Güncel › MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.