Mhp Lideri Bahçeli: AKP Türk Milletini Hedef Tahtası Haline Getirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mhp Lideri Bahçeli: AKP Türk Milletini Hedef Tahtası Haline Getirdi

Mhp Lideri Bahçeli: AKP Türk Milletini Hedef Tahtası Haline Getirdi
06.10.2012 16:29

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP hükümetinin attığı yanlış adımların, aldığı çarpık kararların, girdiği tehlikeli ilişki ağlarının Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirdiğini söyledi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP hükümetinin...

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP hükümetinin attığı yanlış adımların, aldığı çarpık kararların, girdiği tehlikeli ilişki ağlarının Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirdiğini söyledi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP hükümetinin attığı yanlış adımların, aldığı çarpık kararların, girdiği tehlikeli ilişki ağlarının Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirdiğini söyledi. Bahçeli, Suriye tezkeresine verdikleri evet oyunu da savunursen, "Mecliste tezkere kararına verdiğimiz evet oyu AKP'nin dış politikasına bir güvenin eseri değildir" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, Samsun İlkadım Belediyesi'nin bazı temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Akçakale'deki olaya değindi ve partisinin tezkere konusundaki tutumunu savundu. Akçakale'deki saldırının çok önemli olduğu vurgulayan Bahçeli, "Muhaliflerle rejim güçleri arasındaki kanlı dövüş maalesef bu yolla Türkiye'ye de sıçramaktadır. Suriye'deki olaylar tırmanmakta, bölgesel kanama durdurulamayacak noktaya doğru gitmektedir. Suriye'den kaçan mülteciler sınırlarımıza yığılmakta ve hazırlanan kamplara yerleştirilmektedir. Hatay başta olmak üzere sınır illerimiz diken üstündedir. Huzursuzluk ve belirsizlik buraları tesiri ve hakimiyeti altına almıştır" dedi.

-SINIR BÖLGESİ TEDİRGİN-

Türkiye sınırlarında kurulan kamplarla ilgili şayiaların, mülteci ve muhalif unsurların çıkardığı olayların bölge insanını tedirgin ettiğini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin ihmal ve aceleci yaklaşımları, hazırlıksız görüntüsü Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatlerini zedelemekte ve aşındırmaktadır. Aynı zamanda muhalif unsurların silah, mühimmat ve barınma ihtiyaçlarının hükümet tarafından karşılandığına dönük iddialarda ciddi düzeyde artış görülmektedir. Bu durumun doğal sonucu olarak ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın keskin ve şüpheye yer bırakmayacak tarafı haline gelmiştir. Suriye PKK'yı, Türkiye muhalifleri destekleyerek neticesi kan ve can kaybı olan bir kör dövüşünün içine girmiştir. Zaten sorun alanı olan sınır bölgelerimizdeki gelişmelerin Türkiye'nin hayrına olmayacağı açık ve ortadadır. Türkiye'ye yönelik mülteci akını istikrarsızlıkları da beraberinde getirmiştir. Bunlar arasında, muhtemeldir ki en başta Suriye ve diğer ülke ajanları cirit atmaktadır. Suriye'deki olaylar Türkiye'nin varlığını ve birliğini olumsuz etkilemektedir."

Dış politikada AKP'nin hayalden sıyrılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, AKP'nin izlediği dış politika konseptinin hatalı olduğunu kabul etmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, AKP'nin girdiği engebelerle dolu ve millete ağır külfetler getirecek istikametten çıkması gerektiğini kaydederek, AKP'den komşu coğrafyalarla ilgili politikasını tamir ve tashih etmesini istedi. MHP Lideri, "Bize göre Türk dış politikası ıslah edilmeli, milli hedeflerin rayına yeniden oturtulmalıdır" diye konuştu.

-TÜRK MİLLETİ HEDEF TAHTASINDA-

AKP hükümetinin attığı yanlış adımların, aldığı çarpık kararların, girdiği tehlikeli ilişki ağlarının Türk milletini adeta hedef tahtası haline getirdiğini söyleyen Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Suriyeli muhaliflere sınır bölgelerimizde barınma alanları açılması ve bunlara açıktan destek sağlanması milletimiz ve vatan topraklarımız için ilave riskler doğmasına neden olmuştur. AKP hükümetinin Suriye'nin içişlerine bu kadar müdahil olması doğru ve meşru bir durum olmadığı tartışma götürmez bir gerçektir. Bu ülkenin sabır ve haya eşiğini aşan tahrikleri artık telafisi olmayacak bir sınıra dayanmıştır. Hatırlarsanız 22 Haziran'da Suriye karasuları dışında eğitim uçuşunda bulunan bir RF-4 Fantom tipi uçağımız düşürülmüş ve iki pilotumuz şehit edilmiştir. Bununla birlikte sınır şehirlerimize belirli aralıklarla sekiz top mermisi düşmüş ve en sonunda Akçakale'de beş vatandaşımız hayatından olmuştur. Dün ise Hatay'ın Yayladağı İlçesi kırsalına Suriye yönünden gelen yeni bir top mermisi isabet etmiştir. Bu top mermilerinin kazaen düştüğünü iddia etmek ise tam anlamıyla 'Baas' ahlaksızlığı ve sefaletidir."

-TEZKEREYİ SAVUNDU-

Bahçeli, MHP'nin tavrının ve tercihinin savaş veya savaş çığırtkanlığı yapmak olmadığını belirterek, tezkere konusundaki tutumlarını savundu. Bahçeli, konuşmasında şöyle dedi:

"Suriye'nin tecavüzkar eğilimlerinin önüne geçmek, sınırlarımızın hemen yanı başında Kürdistan'ın ikinci fazına ulaşmasını etkisizleştirmek amacıyla hükümet tarafından geçtiğimiz Perşembe günü TBMM'ne getirilen tezkereyi destekledik ve arkasında durduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin elini güçlendirmek için üzerimize düşen sorumluluğu gönül huzuruyla yerine getirdik. Biz Türkiye'nin menfaati ve Türk milletinin güvenliği için her fedakarlığı yaparız, her bedeli de Allah'ın izniyle seve seve öderiz. Ancak Meclis'te tezkere kararına verdiğimiz evet oyu AKP'nin dış politikasına bir güvenin eseri değildir. AKP'yi ne kadar eleştirsek de politikalarını ne kadar zayıf ve tükenmiş bulsak da eğer söz konusu vatan müdafaası olursa herkesten fazla kendimizi ileri sürer ve gözümüz kırpmadan da üzerimize düşeni yaparız." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp Lideri Bahçeli: AKP Türk Milletini Hedef Tahtası Haline Getirdi - Son Dakika


Advertisement