Mhp Yönetiminden Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a Aliyev "Düzeltmesi" - Son Dakika
Güncel

Mhp Yönetiminden Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a Aliyev "Düzeltmesi"

Mhp Yönetiminden Iğdır Milletvekili Sinan Oğan\'a Aliyev "Düzeltmesi"

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Yeniçağ gazetesine yaptığı "Haydar Aliyev Türkiye ile Türk dünyasının Azerbaycan üzerinden birleşmesini arzu ediyordu.

14.12.2013 16:13

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Yeniçağ gazetesine yaptığı "Haydar Aliyev Türkiye ile Türk dünyasının Azerbaycan üzerinden birleşmesini arzu ediyordu. Onun bu yol haritasını izlemeye çalışıyoruz. Zor bir dönemde Azerbaycan'ı düzlüğe çıkardı ve oğlu İlham Aliyev'e bıraktı. Azerbaycan sağlam temeller üzerinde yürümektedir" şeklindeki açıklamasının partiyi "bağlamadığını" bildirdi.

Yalçın yazılı açıklamasında, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anılmasıyla ilgili haberde yer alan sözlerini değerlendirdi.

-ELÇİBEY FARKI-

Oğan'ın "Kendisi (Haydar Aliyev) Türkiye ile Türk dünyasının Azerbaycan üzerinden birleşmesini arzu ediyordu. Onun bu yol haritasını izlemeye çalışıyoruz. Zor bir dönemde Azerbaycan'ı düzlüğe çıkardı ve oğlu İlham Aliyev'e bıraktı. Azerbaycan sağlam temeller üzerinde yürümektedir" cümlelerinin MHP'nin görüşleriyle ilgili olmadığını vurgulayan Yalçın, Azerbaycan'ın kendi bölgesinde ve dünyada yükselişinde önemli katkıları bulunan Eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in isminin anılmamasını eleştirdi. Yalçın şöyle devam etti:

"Türk Dünyası'nda Azerbaycan'ın yeri ve önemi açıktır. Bu çerçevede Azerbaycan'ın yakın tarihinde en önemli ve başat mevkinin, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'e ait olduğu unutulamaz. Çünkü Elçibey, son nefesine kadar Türklük davasının neferi olarak çalışmış ve Azerbaycan'ın bağımsız bir ülke olarak devletler ailesinde yer edinmesine önemli katkılarda bulunmuştur." Ebulfez Elçibey'i sadece Azerbaycan halkının değil, Türk halkının da gurur ve iftiharla anması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Iğdır Milletvekilimiz Sinan Oğan'ın sözleri, kendi şahsi görüşlerini yansıtmaktadır. MHP'nin Azerbaycan'ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi yoktur."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp Yönetiminden Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a Aliyev 'Düzeltmesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement