Milli Eğitim Bakanı Dinçer'i Protestoya 15 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Dinçer'i Protestoya 15 Gözaltı

Milli Eğitim Bakanı Dinçer\'i Protestoya 15 Gözaltı

Eskişehir'de üniversitenin akademik yılının açılısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Faruk Dinçer' protesto etmek isteyen 2 ayrı gruba polis müdahalede bulundu.

19.09.2012 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de üniversitenin akademik yılının açılısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Faruk Dinçer' protesto etmek isteyen 2 ayrı gruba polis müdahalede bulundu. Polisler protestocu 15 öğrenciyi yaka-paça gözaltına aldı.

Ankara'dan Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Faruk Dinçer ilk olarak Vali Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret etti. Dinçer valilikte basın mensuplarının terörle ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Bakan Dinçer, Valilikten sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) 2012-2013 Akademik Yılı'nın Açılış törenine katıldı. Rektör Prof.Dr. Hasan Gönen, törenin yapıldığı ESOGÜ Meşelik Kampüsü Kongre Merkezi'nin önünde bakan Dinçer'i karşıladığı sırada bir grup Türkiye Gençlik Biriliği (TGB) üyesi öğrenci pankart açıp slogan atmak isteyince önce üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin ardından da çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle karşılaştı. Çevik kuvvet polisleri TGB üyesi 10 örenciyi kelepçe takıp yaka-paça gözaltına aldı. Gözaltı sırasına bir öğrencinin dudağının patlaması sonucunda ağzından kan gelmesi dikkat çekti.

Bu sırada Bakan Ömer Faruk Dinçer, törenin yapıldığı kongre merkezine girdi. Bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra bu kez Öğrenci Kolektifi üyesi 5 öğrenci Kongre Merkezi'nin karşısındaki Kütüphaneden ellerinde çeşitli yazıların olduğu dövizler taşıyıp basın açıklaması yapmak istedi. Bu öğrenciler de polisler tarafından yaka-paça gözaltına alını ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Dinçer'i Protestoya 15 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement