Mısır-Rusya Askeri İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Mısır-Rusya Askeri İlişkileri

Mısır ve Rusya'nın, askeri ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

24.11.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır ve Rusya'nın, askeri ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul etti. Görüşmede, "İlişkilerin özellikle de askeri alanda geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı" belirtildi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece güçlü olduğunu" kaydetti.

Görüşmede, Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi de hazır bulundu.

Rus Bakan dün gece temaslarda bulunmak üzere Kahire'ye gelmişti. Rusya'nın Mısır'a 3 milyar 500 milyon dolarlık silah satacağı konuşuluyordu. Ancak bu konuda her hangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun temaslarının, 6 kişilik Amerikalı komisyonun Mısır ziyaretinden 2 gün sonrasına denk gelmesi dikkati çekti.

Şarm eş-Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının 31 Ekim'de Sina Yarımadası'nın kuzeyinde düşmesinin ardından Mısır ile Rusya arasındaki ilişkiler kısmen gerilmişti.

Geçen hafta Rusya ile Mısır nükleer santral anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya göre Rusya, Mısır'da 4 reaktörden oluşacak bir nükleer santral inşa edecek. Böylece devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde başlayan ilk nükleer santral projesi yıllar sonra hayata geçmiş olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır-Rusya Askeri İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement