Mor Koltuk Makamdaki Yerini Aldı - Son Dakika
Güncel

Mor Koltuk Makamdaki Yerini Aldı

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, halka sırtını dönmemek için seçimin ardından sipariş verdiği dönmeyen mor makam koltuğuna kavuştu.

19.04.2014 16:12  Güncelleme: 18:11

Van'ın Erciş ilçesinde yerel seçimleri kazanarak belediye başkanı seçilen Diba Keskin, halka sırtını dönmemek için seçimin ardından sipariş verdiği dönmeyen mor makam koltuğuna kavuştu.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Erciş ilçesinin ilk başörtülü belediye başkanı olan ve mazbatasını alarak görevine başlayan Keskin'in sipariş ettiği dönmeyen mor makam koltuğu, odasındaki yerini aldı. 

KOLTUĞUN PARASINI AİLESİ KARŞILADI

Seçim çalışmalarına başladığı ilk gün, seçimi kazanması durumunda önceki dönemden kalan makam koltuğuna oturmayacağını belirterek, halka sırtını dönmeyeceğini açıklayan Keskin'in yeni koltuğunun parası da ailesi tarafından karşılandı. 

"BİZ SIRTIMIZI HALKA DÖNMÜYORUZ"

Odasında "Besmele" çekerek makam koltuğuna oturan Keskin, mor renginin kadınları temsil ettiğini bu nedenle renk konusundan taviz vermediğini ifade ederek, şöyle dedi: "Bütün makam koltukları dönüyormuş, döner koltukta oturan insanların zihniyetide ne hikmetse çabuk dönüyor. Sırtını çabuk halka dönebiliyor. Biz sırtımızı halka dönemiyoruz. Koltuğumuzu güzel yaptık, rengide güzel. Koltuk sabit olduğu için yüzümüz hep halka dönük olacak."

"AVRUPA'DAN TEBRİK ALDIM"

Mor koltuğuyla ilgili vatandaşların çok olumlu tepkisi olduğunu ve bu kadar ilgiyi beklemediğini anlatan Keskin, Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinden insanların kendisini arayarak, aldığı bu karardan dolayı tebrik ettiğini söyledi.

"KADINA ŞİDDET ZİHNİYET SORUNUDUR"

Seçim sırasında verdiği sözlerden birini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını bildiren Keskin, şunları söyledi: "İnşallah 5 yıl boyunca sözlerimize sadık kalacağız. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, hizmet diye diye inşallah gecemizi gündüzümüze katarak halkımızın yanında olacağız. Siyasi düşüncesi ve inancı ne olursa olsun kadın özgürlüğünde buluşma ve kadın temsiliyeti çok önemli. Tüm kadınlar, toplumda, siyasette temsiliyet adına muhakkak kendilerini var etsinler, her türlü kadın çalışmalarının içinde yer alsınlar. Kadına şiddet bir zihniyet sorunudur. Kendi özgünlüğümüzle, yapımızla toplumda siyasette her şekilde kadın özgünlüğümüzle kendimizi kabul ettireceğiz, bunun başka bir yolu yok."

Konuşmasının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Keskin, ilçenin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için hep birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Mor Koltuk Makamdaki Yerini Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mor Koltuk Makamdaki Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • erciş: ne yapabilrsin ? erciş tam modern bir hal alacakken , imar planlarıyla bütün herşeyi mahfettin gitti. sen 5 yıldır Van da sadece ve sadece kaldırım taşlarının sökülüp yeniden takıldığını biliyormusnun ? ya da D.bakır Ak Partinin Dicle Vadisi projesi için bdp liler çevre ve şehircilikk bakanlığı önünde kuyruk yaptığını ? Yahu sizde icraat yok söylem var sadece söylem aynı Chp gibi. Hey kurban olduğum Şiwan Perwer ne diyor : Bunlarda iftira var halkım bunları seçmesin diyor. ' Yıllarca Kürt halkını sefalete teslim eden Hadep ve Bdp artık bu coğrafyadan silinip gitmeli. 10 2 Yanıtla
    doz: B:ende ercişliyim de depremin üstünden iki yıl geçti gerçekten çok modern olmuş ha aferin sana çok. rant meselesi olan ercişin yeni bir belediyecilik anlayışına ihtiyacı var ama sein gibi makarnacılar anlamaz. Git biraz makarna ye , tabi sizin ensesi kalın olanlar ise yeteri kadar rant sağladılar size de makarna kaldı 0 0
  • PARTİSİ: BDP Lİ OLDUGUNU BİLMESİNLER AKP Lİ SANSINLAR DİYE SÖYLEMİYORLAR GALİBA .HABERİN İÇERİGİNDE. GERÇİ FARKETMİYO BDP LİDE OLSA AKP Lİ SAYILIR. 1 0 Yanıtla

Advertisement