Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine görev tazminatının verilmesini amaçlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, komutanlık görevine atanan tüm personele rütbe ve sınıfına göre "Komutanlık Tazminatı" ödendiğini söyledi.
İsmet Yılmaz, subay ve astsubayların izinleriyle ilgili hususların 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ve İzin Yönetmeliği ile belirlendiğini belirterek, "Bu kapsamda statüler arasında herhangi bir ayrım bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.
-GÖREV TAZMİNATI-
Bakan Yılmaz, birinci derecede olup 3600 ek göstergeye hak kazanmış olanlara ve bunların emeklilerine (binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine) görev tazminatının verilmesini amaçlayan "926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" na ilişkin yasal düzenleme çalışmalarının devam etmekte olduğunu söyledi.
Sicil affına ilişkin de Milli Savunma Bakanı, "Hâlihazırda sicil affına yönelik yasal düzenleme çalışması bulunmamaktadır" dedi.
Milli Savunma Bakanı, "TSK personelinin emekli maaşının hesabında "TSK hizmet tazminatı' mevcut mevzuat gereği dikkate alınmamaktadır" açıklamasını yaptı.
Son Dakika › Güncel › Msb Yılmaz: Hâlihazırda Sicil Affına Yönelik Yasal Düzenleme Çalışması Yok - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?