Mühimmat Patlamasıyla İlgili Davanın 4'üncü Duruşması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mühimmat Patlamasıyla İlgili Davanın 4'üncü Duruşması Yapıldı

Mühimmat Patlamasıyla İlgili Davanın 4\'üncü Duruşması Yapıldı

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasıyla ilgili davanın 4'üncü duruşması yapıldı.
Eskişehir 1.Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti,...

03.12.2013 17:05

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasıyla ilgili davanın 4'üncü duruşması yapıldı.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti, olayın tanığı olan bölüğün eski komutanı Yarbay Murat Aydın, Asteğmen Kemal Yavuz Türkmen ve kısa dönem Er Hüseyin Şimşek'in ifadelerine başvurdu.

Tanık Kemal Yavuz Türkmen, ifadesinde, olayın meydana geldiğinde bölükte olmadığını ve patlama sırasındaki sesi duyarak birliğe gittiğini anlattı. Mühimmatların sevk edilmesi sırasında el bombalarının etrafa saçıldığını ve sandıkların bağlı olduğu halatların kopuk olduğunu gördüğünü ifade eden Türkmen, "Sandıklar uygun şartlarda taşınmadı. Mühimmatların taşınmasına rütbeli askerler bile yardım etti. Ellerimizle taşıdık. Sandıkların birçok kısmı uygun değildi. Sandıkları taşıyan vagonun bir köşesinde dağılmış el bombaları gördüm fakat bir kısım sandıklar da sağlıklıydı" diye konuştu.

Binbaşı Ali Duran'ın Bölük Komutanlığı görevini devraldıktan sonra bölükteki işlerin daha da hızlandığını aktaran Türkmen, "Murat Yarbay döneminde saat 17.30'da mesai bitiyordu. Ali Duran geldikten sonra geç saatlere kadar çalışıldı. Birçok asker orada görevliydi. 2 kişiye yüklenmemek, yorulmalarını engellemek için değişimli çalışıyorlardı" şeklinde konuştu.

"KAMERALARIN ÇALIŞMADIĞINDAN EMİNİM"

Nizamiye girişinde bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını, caydırıcı amaçlı yerleştirildiğini anlatan Türkmen, "Nizamiyede televizyon ve dekoder gibi bir şey vardı. Kameraların çalışmadığından eminim. Bölükte kamera sistemi yok, olsaydı 6 ayda fark ederdim. Kameralar olmasına rağmen hiçbir yerde video kaydı yoktu. Kulelerde de varsa çalışmıyordu. Nöbete gidecek asker sayımız bile yeterli değildi. 11 tane gözetleme kulesi vardı ancak hepsi açık değildi" şeklinde belirtti.

Kemal Yavuz Türkmen, ayrıca mühimmat deposundaki istifleme çalışmalarının ilk gece servis aracının farları ile yapıldığını da sözlerine ekledi.

Türkmen'in ifadesinin ardından tanık Er Hüseyin Şimşek dinlendi. Şimşek, patlamanın olduğu dönemde dağıtım izninde olduğunu ve olanları bilmediğini söyledi.

YARIN İFADELER OKUNACAK

Davada, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Ö., Binbaşı Ali D., Üsteğmen Tuncay A., 25 şehidin yakınları ve taraf avukatları da hazır bulunurken, duruşmanın ilk yarısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser de gözlemci olarak katıldı.

Gerçekleşen 4'üncü duruşmada tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteleyerek olayla ilgili 75 tanığın 60'ının ifadelerinin alındığını ve bu ifadelerin yarın okunacağını belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mühimmat Patlamasıyla İlgili Davanın 4'üncü Duruşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement