Mustafa Pala, Karne Heyecanına Ortak Oldu - Son Dakika
Güncel

Mustafa Pala, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Mustafa Pala, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Mustafa Pala, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

25.01.2013 14:36

Vali Vekili Mustafa Pala,Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu.

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Tören, Mehmetçik İlköğretim Okulu konferans salonunda,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin karne heyecanı paylaşan Vali Vekili Mustafa Pala yaptığı konuşmada,"Bir toplumun kalkınmışlığı,eğitime verdiği değerle ölçüler. Son yıllarda eğitime yönelik yapılan yatırımlar, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yarınlarına yapılan en iyi yatırımdır.Eğitim sistemimiz yenileniyor, çocuklarımıza ezbere dayalı bir eğitim yerine,araştıran sorgulayan ve bilgiye ulaşmayı hedefleyen yöntemler geliştirilmektedir."dedi.

Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan Vali Vekili Pala,'Velilerden başarılı öğrencileri ödüllendirmelerini, zayıf notu olan çocukları da cezalandırmak yerine,yardım etmelerini ve hoşgörü ile davranmalarını' istedi.

Karne alan tüm öğrencileri kutlayan Pala," İl genelinde başlatılan "Siirt Okuyor" kitap okuma kampanyasına, tatilde bol kitap okunarak destek verilmesi gerektiğini" sözlerine ekledi.

2012-2013eğitim öğretim yılının birinci döneminin sorunsuz tamamlandığını belirten İl Milli eğitim müdürü Fethi Suay,"Siirt Okuyor" kitap okuma kampanyasında25 ocak tarihi itibariyle 787 bin 446 adet kitap okunduğunu belirterek, ilimizdeki eğitim kalitesini daha da yükseltmek için hep beraber çalışacaklarını "söyledi.

Programda, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığım müzik dinletisi büyük bir beğeni topladı.

Müzik dinletisinin ardından, öğrencilere karneleri ve başarı belgelerini, Vali Vekili Mustafa Pala, milli eğitim müdürü Fethi Suay ve diğer yetkiler tarafından dağıtıldı.

17 Eylül 2012'de başlayan eğitim-öğretim yılına, 15 günlük aranın ardından, 11 Şubat'ta devam edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafa Pala, Karne Heyecanına Ortak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement