Naci Koru, Uluslararası Genç Diplomatlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Naci Koru, Uluslararası Genç Diplomatlarla Bir Araya Geldi

Naci Koru, Uluslararası Genç Diplomatlarla Bir Araya Geldi

Koru: "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin canlanması, Ukrayna ve Suriye'deki durumu da göz önüne alarak geniş bir coğrafyayı olumlu etkileyecek" "Uluslararası genç diplomatlar, eğitim boyunca Türk diplomasisinin derin bir tarihi geleneğe sahip olduğunu görecek"

05.05.2014 14:43

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin canlanmasının geniş bir coğrafyayı olumlu etkileyeceğini söyledi.

Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı'nda konuşan Koru, üç buçuk hafta sürecek programın çok uluslu dinamiklere ilişkin ufuklar açacağını, Türkiye'nin kültürü, tarihi ve sanatını da tanıma fırsatı sunacağını belirtti.

Koru, genç diplomatların eğitim boyunca Türk diplomasisinin derin tarihi geleneğe sahip olduğunu göreceğini ifade etti.

Yüzyıllar ötesine dayanan bu geleneğin, eğitim programına yansıtıldığını söyleyen Koru, derslerin dış politika, siyaset, kültür, ekonomi ve tarihten oluştuğunu aktardı.

Koru, "Eğitimin sizlerin arasında daha öte uluslararası işbirliği, kültürler arası diyalog ve uzun soluklu arkadaşlıklar kurulması için ortak zemin hazırlayacağına inanıyorum" dedi.

"Türkiye'nin varlığı yayılıyor"

Türkiye'nin, yükselen bir ekonomiye sahip olması nedeniyle bağlantılarını yakın çevresinin ötesine taşıdığını anlatan Koru, "Sonuç olarak, Afrika'dan Pasifik'e, Latin Amerika'dan Okyanusya'ya kadar Türkiye'nin varlığı artarak yayılıyor" ifadesini kullandı.

Koru,  "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin canlanması, Ukrayna ve Suriye'deki durumu da göz önüne alarak geniş bir coğrafyayı olumlu etkileyecek" diye konuştu.

İlerleyen dönemde Türkiye'nin yer alacağı uluslararası organizasyonlara değinen Koru, şöyle devam etti:

"Türkiye, 2015-2016 için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday ve 2015'te G20 başkanlığı yapacak. 2016'da Dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul'da olacak. Sizlere bu maratonun üç buçuk haftalık kısa versiyonunu hazırladık." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Naci Koru, Uluslararası Genç Diplomatlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement