Nijerya'da kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı

Nijerya\'da kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Kogi eyaletinde, Confluence Üniversitesi'nden kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı. Eyaletin Osara bölgesinde düzenlenen saldırının ardından yerel güvenlik güçleri ve polis silahlı kişilerle çatışmaya girdi. Çatışmada kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı ve silahlı kişiler farklı yönlere kaçarak çatışmadan kurtuldu. Kurtarılan öğrenciler hastaneye sevk edildi. Nijerya, silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın saldırılarına maruz kalıyor ve fidye için kaçırma olayları sıkça yaşanıyor.

12.05.2024 20:17

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Kogi eyaletinde, Confluence Üniversitesi'nden kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı.

Kogi Eyaleti Enformasyon ve İletişim Komiseri Kingsley Fanwo, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Mayıs'ta eyaletin Osara bölgesinde bulunan Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırının ardından yerel güvenlik güçlerinin ve polisin silahlı kişilerle şiddetli bir çatışmaya girdiğini belirtti.

Çatışmada kaçırılan öğrencilerden bazılarının kurtarıldığını kaydeden Fanwo, "Silahlı kişiler, kaçırdıkları öğrencileri bırakıp farklı yönlere kaçarak çatışmanın ortasında kalmaktan kurtuldular. Çatışmada çok sayıda silahlı kişi yaralı kaçtı." ifadelerini kullandı.

Fanwo, kurtarılan öğrencilere ilişkin net sayı vermezken, öğrencilerin gerekli müdahalenin yapılması için hastaneye sevk edildiğini aktardı.

Silahlı kişiler, 9 Mayıs'ta Osara bölgesinde bulunan Confluence Üniversitesi'ne düzenlendiği saldırıda çok sayıda kişiyi kaçırmıştı.

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarına maruz kalıyor.

Ülkede ayrıca, cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler ve çete üyeleri, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da kaçırılan öğrencilerden bazıları kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement