Oğlunu Ezen Sürücüyü Serbest Bırakan Hakime Mektup Yazdı - Son Dakika
Güncel

Oğlunu Ezen Sürücüyü Serbest Bırakan Hakime Mektup Yazdı

Oğlunu Ezen Sürücüyü Serbest Bırakan Hakime Mektup Yazdı

Bursa'da iki ay önce 8 yaşındaki Yusuf Berke Demir'i kamyonetle ezerek ölümüne nerden olan sürücü, hakim tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

12.09.2012 16:11

Bursa'da iki ay önce 8 yaşındaki Yusuf Berke Demir'i kamyonetle ezerek ölümüne nerden olan sürücü, hakim tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kararın ardından hakime mektup yazan baba Ahmet Demir, "Sayın hakim iki evladım daha var. Kızım gülmeyi unuttu, oğlum ise içine kapandı, kekelemeye başladı. Eşimin psikolojisi bozuldu ve tedavi görmesi gerekiyor. Ben şimdi ne yapacağım?" dedi.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde 2 ay önce hafızlık kursunu bitiren kardeşine hediye almak için çarşıya çıkmak isteyen 3. sınıf öğrencisi Yusuf Berke Demir'e, Yaşar D. yönetimindeki 16 RC 095 plakalı kamyonet çarptı. Kazanın ardından küçük çocuk kanlar içerisinde kalırken, sürücü ise aracını 200 metre ileriye park edip, aracın ruhsatını alarak arkadaşının yanına kaçtı. Ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazadan sonra kaçan sürücü Bursa Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Adliyeye çıkarılan zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 ay sonra duruşmanın görüldüğü salona gelen baba Ahmet Demir, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ile adeta yıkıldı.

Gözyaşlarına boğulan baba, hakime mektup yazdı. Ahmet Demir yazdığı mektupta, "Oğlum Yusuf Berke Demir'e Yaşar D. kullandığı 16 RC 095 plakalı kamyonetle çarpıp, aracını bırakıp yaya olarak kaçmıştır. Oğlum, bu çocuk yaşında yol kurbanı olarak, sorumsuz, dikkatsiz, saygısız ve alkollü biri tarafından yaşam hakkından mahrum oldu. Sanık 5 saat sonra 45 promil alkollü yakalandı ve alkolü ne zaman aldığının tespit edilmesi için kan tahlili bile yapılmadı. Sanık verdiği beyanlarda eve gidip kahve içtiğini belirtmiştir. Benim oğlumu yol ortasında ölüme terk edip, yürüyerek kaçıp gitmesi ve oğlumun hayatını kaybetmesi bu kadar mı keyif verdi de bir can aldığını unutup, tüm insani duygularından arınarak kahve içebildi" dedi.

"Yusuf Berke benim umudumdu" diyen gözü yaşlı baba şunları söyledi:

"Ben bir babayım sayın hakim, iki evladım daha var. Kızım olay tarihinden itibaren gülmeyi unuttu, oğlum ise içine kapandı ve çok aşırı kekelemeye başladı. Eşimin psikolojisi bozuldu ve tedavi görmesi gerekiyor. Ben Yusuf'um ile birlikte ailemin diğer üyelerini de kaybetmeye başladım. Benim oğluma ara sokakta çarpıp, yaralanmasına neden olduğu, Yusuf Berke Demir'e çarptıktan sonra yolun ortasında ne halde olduğuna bakmadan, ambulans bile çağırmadan, onu ölüme terk ederek kaçtığı için 'tutuksuz yargılanmasına' itirazımın kabulünü saygılarımla arz ederim."

HEM ALKOL ALMIŞ HEM DUA ETMİŞ

Oğlunun son görüntülerini telefonunda hatıra olarak saklayan baba Ahmet Demir, adaletin er ya da geç tecelli edeceğini söyledi. Acılı baba Demir, "Kazadan sonra eşim telefon etti. Hemen geldim. Oğlumun kanlar içersinde yerde olduğunu gördüm. Oğlumu alıp hastaneye gittik. Hastaneye kadar oğlum beni görmedi. Hastanede oğlum hiçbir şey olmamış gibi 'baba' dedi. 6 saniye sonra oğluma kalp masajı yapıldığını gördüm ve oğlum hayatını kaybetti. 6 saat sonra yakalanan sürücü hakime, 'Çarptığım çocuğun başına gittim. Kanlar içersinde olduğunu gördüm. Dua ettim ve daha sonra gidip o psikolojiyle alkol aldım' demiş. Hakim ise 'Hem dua ediyorsun hem gidip alkol alıyorsun, bu nasıl çelişki?' dedi. Ancak hakim sanık avukatının tahliye talebini kabul etti" dedi.

Hayatını kaybeden Demir'in İkizler Kur'an Kursu'nda arkadaşlarına ve hocasına, "Ben Hazreti Yusuf'a komşu olacağım. Onun yanına gideceğim" dediği öğrenildi. 2 gün sonra Berke Demir'in trafik kazasında hayatını kaybettiğini öğrenen Kur'an kursu hocaları da gözyaşlarına boğuldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlunu Ezen Sürücüyü Serbest Bırakan Hakime Mektup Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement