Oğlunu Yaşatmak İçin İcralık Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Oğlunu Yaşatmak İçin İcralık Oldu

Oğlunu Yaşatmak İçin İcralık Oldu
11.01.2013 16:28

Denizli'de ilik kanseri hastası olan çocukları 10 yaşındaki Cihan'ın tedavisi için tüm imkanlarını seferber eden Torlak ailesi, 15 bin liraya ulaşan borçlarını ödeyemeyince icralık oldu.

Denizli'de ilik kanseri hastası olan çocukları 10 yaşındaki Cihan'ın tedavisi için tüm imkanlarını seferber eden Torlak ailesi, 15 bin liraya ulaşan borçlarını ödeyemeyince icralık oldu. Evin geçimini sağlayan ve asgari ücretle çalışan baba 32 yaşındaki Yusuf Torlak, borç ödenmezse cezaevine girecek.

Meska Mahallesi'nde oturan Torlak ailesinin hayatı, büyük çocukları 10 yaşındaki Cihan Torlak'ın ilik kanserine yakalanmasıyla kabusa döndü. Üç yıl önce teşhis konulan ve tedavi için sürekli Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden aile, oğullarının iyileşmesi için tüm imkanlarını seferber etti. Yusuf Torlak ve eşi 28 yaşındaki Selma Torlak, çocuklarının daha iyi bir ortamda yaşaması için evin eşyalarını değiştirdi ve çocuklarının en çok isteği olan bilgisayarı aldı. Tek amaçları hasta çocuklarının mutlu olması ve iyi bir ortamda tedavi görebilmesi olan aile, kısa sürede 15 bin TL'ye ulaşan borcu ödeyemedi. Bir taraftan çocuklarının tedavisiyle ilgilenen Torlak çifti, bir taraftan da evlerine gelen icralarla uğraşmaya başladı.

ÖDEMEYECEĞİNİ BİLE BİLE ALDI

Baba Yusuf Torlak, oğlunun en büyük isteğinin bir bilgisayar sahibi olmak olduğunu ve bu isteğini borçlanarakyerine getirdiğini belirterek, "İlik kanseri olan ve ağır bir tedavi süreci geçiren oğlumun iyileşmesi için elimizden geleni yaptık. Çocuğumuzun iyileşmesi için her söyleneni ve isteneni yaptık. Son olarak ödeyemeyeceğimi bile bile evladımın mutlu olması için en çok istediği şey olan bilgisayarı aldım. Borcu da ödeyemedim" dedi.

BORCU ÖDEMEZSE HAPSE GİRECEK

Cam Sanayi Fabrikası'nda asgari ücretle çalışan işçi Yusuf Torlak, bunun 200 TL'sinin borçlarına kesildiğini, kalan 600 TL ile geçinmeye çalıştıklarını anlattı. Baba Torlak, "Ev kiramızı ödeyemiyoruz, Cihan'ın gıda ihtiyacını karşılayamıyoruz. Tek isteğim oğlumun bir an önce iyileşmesi. Yakın zamanda borçlarımı ödeyemediğim için cezaevine gireceğim. Eğer ben hapse girersem oğluma, aileme kim bakacak?" diye konuştu.

KARDEŞİYLE VAKİT GEÇİRİYOR

Kardeşi 5 yaşındaki Muhammed Torlak ile evde vakit geçiren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen öğretmenle eğitimine devam eden Cihan Torlak, bir an önce iyileşerek okula gitmek istiyor. Cihan Torlak, büyüyünce doktor olacağını ve kendisi gibi hasta olan çocukları iyileştirmek istediğini söyledi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlunu Yaşatmak İçin İcralık Oldu - Son Dakika


Advertisement