Öğrencilerin Dilekleri Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Dilekleri Gerçekleşti

Öğrencilerin Dilekleri Gerçekleşti

Ordu'nun Perşembe ilçesinde kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen "Bir Dilek Tut" projesi kapsamında, öğrencilerin dilekleri gerçekleştirildi.

13.06.2013 13:54

Ordu'nun Perşembe ilçesinde kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen "Bir Dilek Tut" projesi kapsamında, öğrencilerin dilekleri gerçekleştirildi.

Perşembe Zehra Şelale Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen ödül törenine Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, eşi Sema Küçük, Perşembe İlçe Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Önder Arı, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burçin Aydın, öğrenciler ve veliler katıldı.

"Bir Dilek Tut" projesi, ilçe kaymakamlıkça başlatılırken, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler tarafından ilçedeki okullarda yürütüldü. Öğrencilerle bir anket çalışması yaptıktan sonra sorulan "Gerçekleşmesini istediğin bir dileğin olsa ne istersin?" sorulara cevap veren öğrencilerin dilekleri kaymakamlık, milli eğitim, kurumlar ve hayırsever vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

165 öğrencinin dileği gerçekleştirilirken, kimi öğrenci tablet bilgisayar, boks eldiveni, elbise, oyuncak, kitap, akülü araba gibi ürünlerinin olmasını isterken, dişinin yapılmasını isteyen, köpek isteyen öğrencilerde oldu.

Öğrenciler dileklerinin gerçekleştiği için mutlu olduklarını dile getirirken, Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ise, "Bu projeye destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin dileklerini gerçekleştirebildiğimiz için mutluyuz" dedi.

KAYMAKAM KÜÇÜK: "PERİ OLUP, UÇMAK İSTEYEN VARDI"

Kaymakam Küçük yaptığı konuşmada, "Bir Dilek Tut projesini, Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın hanımefendinin himayelerinde gerçekleşen 'Gönül Elçileri' projesinin bir alt projesi olarak ilçemizde uyguluyoruz. Bununla ilgili okullarda eğitim gören çocukların birer dileğini almak ve onları da kırmadan üzmeden, dileklerini mümkün olduğunca yerine getirmekten ibarettir. Bu tamamen gönüllük esasına göre ilçemizde her kesimden kadını erkeği, zengini fakiri ile vatandaşlarımızın desteği ile bu dilekleri yerine getirdik. Bugün çok mutluyuz. Hem de karne hediyesi olarak bunu uyguluyoruz. Yarın çocuklar karnelerini aldıklarında mutlu olacaklar. 165 öğrencimiz 'Bir Dilek Tut' projesi kapsamında dilekleri alındı. 68'inin soyut dilekleri vardı. Gerçekleştirilmesi mümkün olmayan dileklerdi. Peri olup uçmak isteyenler vardı. Yerine getiremeyeceğimiz için onlara da kitap aldık. Somut dilekleri olanlar vardı. Bisiklet, bilgisayar, oyuncak, av köpeği dileğinde bulunanlar oldu. Huzurevinde kitap okumak isteyen, 'dişlerimin yamuk çıkmasını istemiyorum' diyen öğrencilerimiz vardı. Onlarında dileklerini gerçekleştireceğiz. Sözünü aldık. Bütün bu dilekler çocuklarımızın hayal dünyası ile alakalı. Bizim geleceğimiz çocuklarımız. Onların dilekleri ve ufku ölçüsünde bizde büyüyeceğiz. O bakımdan bu projeyi çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

KARDEŞİ AĞLAYINCA KENDİ DİLEĞİ OLAN BİLGİSAYARINI KARDEŞİNE VERDİ

Öğrencilerin diledikleri protokol mensupları tarafından dağıtılırken, 7 yaşındaki Defne Kovan, okulda öğretmenleri sorduğunda dilediği bisikletten, hediyesini almaya geldiğinde bir anda vazgeçti. Küçük kız bisiklet almak istemeyince ağlamaya başlarken, bisiklet hediyelerini dağıtan Kaymakam Küçük'ün eşi Sema Küçük, Kovan'ın bilgisayar istediğini öğrenince, "Sen bisikleti al, sana bilgisayarda alacağız. Bu da senin olsun" ifadelerini kullandı.

Küçük kız bisikleti almamaktan yana ısrar edince, Defne'nin ağabeyi Doğan Kovan, kendi dileği olan tablet bilgisayarı kardeşine verdi. Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ise Defne'ye isterse bisiklette alacağının sözünü verdi.

Ödül töreni, hediyelerin alınmasına katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Dilekleri Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement