Ölüdenizli Yarenler'e "Junior"lı taze kan - - Son Dakika
Güncel

Ölüdenizli Yarenler'e "Junior"lı taze kan -

Ölüdenizli Yarenler\'e "Junior"lı taze kan -

Fethiye'de 4'ü İngiliz, 2'si Kazakistan uyruklu 6 kişiden oluşan "Ölüdenizli Yarenler Junior Grubu", yarın Ankara'da düzenlenecek Uluslararası Göçmenler Günü kutlamalarına katılacak.

17.12.2013 18:49

Fethiye'de 4'ü İngiliz, 2'si Kazakistan uyruklu 6 kişiden oluşan "Ölüdenizli Yarenler Junior Grubu", yarın Ankara'da düzenlenecek Uluslararası Göçmenler Günü kutlamalarına katılacak.

"Ölüdenizli Yarenler" grubuna İçişleri Bakanlığından Uluslararası Göçmenler Günü'ne katılması için davet geldi. Bazı grup üyeleri, geçici olarak ülkesine döndüğü için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın talimatıyla "Ölüdenizli Yarenler Juniour Grubu" kuruldu. Ölüdeniz Sanat Evi Müdürü Coşkun Karabulut öncülüğünde 3 gün önce oluşturulan grup, Sevgi ve Haktan Sözmener tarafından çalıştırılmaya başlandı.

Kutlama dolayısıyla "Ankara'nın Bağları" şarkısına hazırlanan grubun solistliğini Kazakistan uyruklu 9 yaşındaki Maria Zhukenova yapıyor. Diğer grup üyeleri de Zhukenova'nın söylediği şarkıya dans ederek eşilik ediyor. Yarın Ankara'ya gidecek grubun Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki son provasını Kaymakam Çalık ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz izledi.

Çalık, prova sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla İçişleri Bakanlığının hazırladığı programdan davet aldıklarını söyledi.

Bursa ve Eskişehir'in yanı sıra Alanya, Kaş, Silifke ve Fethiye ilçelerinin de stant açarak ülkenin tanıtımına katkı sunacağını ifade eden Çalık, "Fethiye'de yaklaşık 5 bin yerleşik yabancı ikamet ediyor. Programın amacı da Türkiye'deki entegrasyonu yansıtmak. Bununla ilgili Dünya Göç Teşkilatı ile Bakanlığın hazırladığı programa yabancı ülkelerin büyükelçileri ve üst düzeyde misafirler katılacak. Ölüdenizli Yarenler Grubu, etkinliğe özellikle istendi" dedi.

Davet üzerine Belediye Başkanı Yılmaz ile görüştüğünü dile getiren Çalık, bazı grup üyelerinin ülkelerine döndüğü için yeni bir ekip oluşturulmasını istediğini kaydetti. Yeni grubun yaptığı provayı çok beğendiğini anlatan Çalık, grubun Ankara'da Fethiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapacağına emin olduğunu ifade etti.

Yılmaz ise Fethiye ve Muğla'nın tanıtımı konusunda emek sarf eden herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Yeni grubumuz Fethiye'ye hayırlı olsun. Bundan sonra büyüyen Fethiye'de folklorik olarak daha güzel faaliyetlere devam edeceğiz. Grubumuz Ankara'ya özgü 'Ankara'nın bağları' şarkısına hazırlandı. Ölüdenizli Yarenler, gidecekleri yörenin türküsünü öğrenip öyle gider. Bu ziyaretlerinde de iyi bir izlenim bırakacaklarından eminim."

Grup, 9 yaşındaki Zhuhenova'nın annesi 45 yaşındaki Laziza Zhussupora ile 67 yaşındaki Christine Helen Chisnell, 65 yaşındaki David John Rook, 64 yaşındaki Glenda Margeret Day ve 63 yaşındaki eşi Philip Day'dan oluşuyor.

-junior

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ölüdenizli Yarenler'e 'Junior'lı taze kan - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement