"Önden Giden Dört Güzel Adam" Anıldı - Son Dakika
Güncel

"Önden Giden Dört Güzel Adam" Anıldı

"Önden Giden Dört Güzel Adam" Anıldı

Şubesi, Türk şiirinin unutulmaz kalemleri "Cahit Zarifoğlu, M.Cahit Zarifoğlu'nun ölümünün 25.yıl dönümünde "Önden Giden Dört Güzel Adam" etkinliği ile andı."

08.06.2012 15:19

Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul

Şubesi, Türk şiirinin unutulmaz kalemleri " Cahit Zarifoğlu, M.Akif İnan, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören"i;

Cahit Zarifoğlu'nun ölümünün 25. yıl dönümünde "Önden Giden Dört Güzel Adam" etkinliği ile andı.

Dört güzel şairi yakından tanıyan Türk Edebiyatı'nın ünlü isimleri Rasim Özdenören ve Ali Haydar Haksal'ın Mavera dönemi

öncesi ve sonrasını anlattığı etkinlikte;

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan birer açılış konuşması yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Kızlarağası Medresesinde, Mahmut Bıyıklı moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe ayrıca konuşmacı olarak,

ünlü edebiyatçılar Ali Ural, Mustafa Özçelik, Ahmet Murat, Doç. Dr Abdulkadir Emeksiz, Bünyamin Yılmaz katıldı.

"Sizleri Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay adına selamlıyorum." diyerek konuşmasına başlayan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, önden giden dört güzel adamın aslında önden giden binlerce güzel adamın temsilcisi olduğunu belirtti.

"AMAÇ AKİF'İN NESLİNİ YETİŞTİRMEK'

Hüseyin İpek, Küçükçekmece' de birçok kültür sanat faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti. ipek, " Küçükçekmece'de Cennet, Sefaköy ve Halkalı olmak üzere 3 tane kültür merkezimiz var. Bu merkezlerde toplumda sevilen, fikir üreten, toplumla barışık fikir adamlarını konuk etmeye çalışıyoruz. Ayrıca ilçemizdeki 7 adet Bilgi Evimiz' de de 37 bin 652 öğrencimiz eğitim görüyor. Amacımız her anlamda Mehmet Akif'in neslini yetiştirmektir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da yaptığı konuşmada " Ben iyi bir öğretmensem, iyi bir hocaysam bunları bu şairlere borçluyum. Önden giden tüm güzel adamları rahmetle anıyorum" diyerek, Türk Edebiyatı'nın 4 önemli şairine olan hayranlığını dile getirdi.

"TYB MİLLİ, İSLAMİ DÜŞÜNCENİN OCAĞIDIR"

Yazarlar Birliği olarak amaçlarının yerli, milli, İslami değerleri öne çıkarmak olduğunu vurgulayan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan ise "Bugün burada İslami düşüncenin dört büyük ismini anmak için toplandık. Yazarlar Birliği bu düşüncenin her zaman ocağıydı. Yine öyle olmaya devam edecek "dedi.

RASİM ÖZDENÖREN HEM GÜLDÜRDÜ HEM DE AĞLATTI

Konuşmasına kardeşi Alaeddin Özdenören'i anlatarak başlayan Rasim Özdenören ise duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Önden giden dört şairi yer yer gözleri dolarak ve kahkaha atarak anlatan Özdenören, kardeşiyle yaşadığı pek çok anekdotu katılımcılarla paylaştı.

Mehmet Davut Göksu'nun

"Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Erdem Bayazıt" şiirlerini seslendirdiği toplantının sonunda Selçuk Küpçük de küçük bir konser verdi. 'Tebessüm Provaları' ve 'Artık Kuşlarını Uçur' albümleriyle adını duyuran Selçuk Küpçük konserde, etkinlikte anılan ünlü edebiyatçıların şiirlerini seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Önden Giden Dört Güzel Adam' Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement