Onlar İçin 'Kadınlar Günü' Her Gün Gibi Sıradan - Son Dakika
Son Dakika Logo

Onlar İçin 'Kadınlar Günü' Her Gün Gibi Sıradan

08.03.2014 12:00

Muş'un Varto İlçesi'nde yaşayan kadınlar '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendileri için diğer günlerden farklı olmadığını, sadece televizyonda kutlama haberlerini izlediklerini söyledi.

Muş'un Varto İlçesi'nde yaşayan kadınlar '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendileri için diğer günlerden farklı olmadığını, sadece televizyonda kutlama haberlerini izlediklerini söyledi.

Diktepeler Köyü'nde yaşayan kadınlar sabahtan akşama kadar ev işleriyle ve hayvan bakımıyla uğraşıyorlar. Her işi kendilerinin yaptıklarını söyleyen köydeki kadınlardan Nurşen Biçer, ot taşıdıklarını, süt sağdıklarını, hayvanları meraya götürdüklerini daha sonra da evde yemek, çamaşır gibi işleri yaptıklarını anlattı.

Kendisi gibi bu köydeki kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' hakkında hiçbir şey bilmediklerini söyleyen Nurşen Biçer, "Televizyonda haberleri izlerken Kadınlar Günü'nü duyuyoruz, kutlama haberlerini izliyoruz. Ne kadınlar gününden, ne de kadın haklarından haberimiz var. Tek bildiğimiz şey çalışmak. Her gün işçi gibi çalışıyoruz" dedi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onlar İçin 'Kadınlar Günü' Her Gün Gibi Sıradan - Son Dakika


Advertisement