Organları ile Can Olacak - Son Dakika
Güncel

Organları ile Can Olacak

Organları ile Can Olacak

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki İsmet Çelik organları ile hayat verecek.

18.06.2013 14:48

Mersin'in Anamur İlçesi'nde, geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü Alanya Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki İsmet Çelik organları ile hayat verecek. Çelik'in, kornea, karaciğer ve böbrekleri organ bekleyen hastalar için umut oldu.

Anamur'da 12 Haziran'da motosikletiyle takla atan ve başından darbe alan İsmet Çelik, buradaki tedavisinin ardından aynı gün Antalya'nın Alanya İlçesi'ne sevk edildi. Alanya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Çelik'in dün öğleden sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle görüşen doktorlar, İsmet Çelik'in organlarının bağışlanmasını teklif etti. İsmet Çelik'in ağabeyi 43 yaşındaki Kadir Çelik, ailesiyle görüştükten sonra kardeşinin kornea, karaciğer, kalbi ve böbreklerini bağışladıklarını söyledi.

Bunun üzerine doktorlar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Konya Selçuk Üniversitesi Hastanesi ile İstanbul Doku ve Organ Nakil Koordinasyon Merkezi'ne bilgi verdi. Gece yarısı Alanya Devlet Hastanesi'ne gelen ekipler, yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda İsmet Çelik'in bağışlanan kornea, karaciğer ve böbreklerini aldı. Çelik'in korneaları ve böbreklerinden biri İstanbul'da, diğer böbrek Antalya'da, karaciğeri ise Konya'da organ bekleyen hastalara umut oldu. Çelik'in kalbi ise ritminin bozulması nedeniyle alınamadı.

Antalya ve Konya'dan gelen ekiplerin geciktiğini iddia eden Çelik'in ailesi, bu nedenle cenaze defin planlarının aksadığını, sorumlular hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunacaklarını kaydetti.

İsmet Çelik'in cenazesi, bugün ikindi namazından son memleketi Anamur'da toprağa verilecek. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement