Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"(Belediye başkan adaylığı için bakanların isminin geçmesi) Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar. Olabilir... Bu Başbakanımızın bir takdiridir. Ama şu and...

20.11.2013 14:19

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yerel seçimler öncesinde bazı büyük kentlerin belediye başkanlığı adaylığı için bakanların isminin geçmesine ilişkin, "Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar. Olabilir... Bu Başbakanımızın bir takdiridir. Ama şu anda netleşmedi" dedi.

Bakan Eroğlu, Işıklar Göleti ve Sulaması temel atma töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Yerel seçimlerde bazı büyük kentler için bakanların ismi geçiyor, bu konuda neler söyleyeceksiniz. Sizin de isminiz geçiyor mu?" şeklindeki sorusuna Eroğlu, şu yanıtı verdi:

"Başbakanımızın ve AK Parti Genel Merkezi'nin takdiridir. Başbakanımız tarafından bir vazife verilirse bakanlarımız seve seve koşarlar. Olabilir... Bu Başbakanımızın bir takdiridir. Ama şu anda netleşmedi. Başbakanımız zaten dün akşam da değerlendirdi. Çok titiz bir çalışma yapılıyor. Neticede AK Partili belediyelerin yaptıklarını görüyorsunuz. Destan yazıyor. Ben zaten bir yere gittiğimde oradaki belediyenin hangi partiden olduğunu biliyorum. Başbakanımız da titizlikle üzerinde duruyor. Biz de bütün şehirlerimize AK Partili belediyecilik anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Hizmet yapmak için. O bakımdan hayırlı olsun daha netleşmedi, henüz netleşmediği için bir şey söylemem mümkün değil. Ama biz bazı bakanlarımızla bölgelerimize gideceğiz. Mesela Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'e gideceğim önümüzdeki hafta. Yarın akşam Kıbrıs'a gideceğim."

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisiyle ilgili soruya da Eroğlu, milletin barış ve kardeşlik projesini hasretle beklediğini, Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde çok büyük bir coşku olduğunu söyledi.

Diyarbakır ziyaretinde Bismil'e de gittiklerini hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bismil'de muhteşem bir kalabalık, bütün ilçe çoluk çocuk oradaydı. Orada bütün vatandaşlarımız şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Her tarafta şanlı bayraklarımız vardı. Orada Başbakanımız, 'Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak' dedi. Ergani'de de çok büyük bir kalabalık vardı. Ben de çok duygulandım. Ergani'de çok büyük bir dağ vardı, Başbakanımız 'Bu dağı bugünün hatırasına ağaçlandırır mısın?' dedi, ben de 'Derhal' dedim. Twitter'da bir fotoğraf paylaşarak arkadaşlarıma talimat verdim. Buradaki maksat 76 milyonun kardeşliğini daha da pekiştirmek. Asıl olan bu. Daha da bütünleşmek. Kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek. Aynı kıbleye yöneliyoruz, aynı duaları okuyoruz. Dolayısıyla bizler birlik beraberliğimizi güçlendirirsek bundan daha büyük Türkiye yararlanır. Herkes birbiriyle kavga etse iş yürür mü, bir baraj bile yapılamaz. Şimdi böyle bir imkan var, bundan herkes mutlu. İnşallah bu Türkiye'nin hayrına olacak, inşallah Türkiye'nin daha da büyümesine vesile olacak. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Şimdi 2023 hedefimiz var. Onu gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun diyoruz."

Bir vatandaşın, Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinin CHP'li belediye başkanı olduğu için yollarının yapılmadığını öne sürmesi üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:

"Öyle bir şey olmaz. Sen önce belediye başkanına sor. Bir gün makamda otururken bir vatandaş geldi. 'Ben Özburun'un eski belediye başkanıyım' dedi. Sabahleyin erken kalkarken hanımı demiş ki 'efendi neden kalkıyorsun' demiş, 'Ankara'da Veysel Eroğlu var, onun yanına gideceğim, baraj yapılmasını isteyeceğim' demiş. Hanımı da 'yat yerine nereye gidiyorsun, bu baraj ben kız iken de konuşuluyordu şimdi torunlarımız oldu hala yapılacak' demiş. Ben şimdi onu ihale ettim, açılışını yaptım. Dişli ve Özburun yapılan barajla sulanıyor mu? Hizmetler geliyor, yol da yapılır. Köy yollarını İl Genel Meclisi yapıyor, beldelerin yollarını belediye yapması lazım. Küçük beldelerin imkanları ile olmuyor... Özburun'u ben seviyorum yine bakayım."

Bakan Eroğlu, daha sonra 11 milyon 700 bin liraya mal olacak ve 2 bin 900 dekar tarım arazisini sulamaya açacak Işıklar Göleti ve Sulamasının temelini attı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement