Otistik İkizler Kayak Şampiyonasına, Tekerlekli Patenle Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Otistik İkizler Kayak Şampiyonasına, Tekerlekli Patenle Hazırlanıyor

Otistik İkizler Kayak Şampiyonasına, Tekerlekli Patenle Hazırlanıyor

ERZURUMLU 13 yaşındaki ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, Dünya Özel Sporcular Federasyonu tarafından önümüzdeki yıl yapılacak olan Kayak Şampiyonası'na tekerlekli patenle asfaltta kayarak hazırlanıyor.

16.06.2017 10:52

ERZURUMLU 13 yaşındaki ikizler Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül, Dünya Özel Sporcular Federasyonu tarafından önümüzdeki yıl yapılacak olan Kayak Şampiyonası'na tekerlekli patenle asfaltta kayarak hazırlanıyor. Kayak müsabakalarına katılan tek otistik ikizler olan Murat ve Zeynep Bingül kardeşler, kayak ve jimnastikte başarıdan başarıya koşuyor.  İkizlerin spor koordinatörü Arif İlhan, "İkizlerin cimnastik ve kayakta 7 Türkiye şampiyonluğu var" dedi.

Yaşamlarının büyük bir bölümünü kışın Palandöken'de, yazın da jimnastik salonlarında geçiren ikizler, bu yıl Fransa'nın Pau kentindeki Gourete kayak merkezinde yapılan Uluslararası Zihinsel Engelliler Federasyonu (INAS) faaliyet programında yer alan, Dünya Kayak Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Küçük slalom dalında Aliye Zeynep dünya 5'incisi, Avrupa 4'üncüsü, büyük slalomda dünya 8'incisi ve Avrupa 7'ncisi oldu. Muhsin Murat ise küçük slalomda dünya 14'üncüsü, Avrupa 12'incisi, Büyük Slalomda ise Dünya 14'üncüsü Avrupa 10'uncusu oldu.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olan babaları Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden emekli olan mühendis anneleri Nesrin Kaya Bingül'ün büyük desteğiyle başarıdan başarıya koşan çocukların yurt içinde ve dışında birçok madalyası bulunuyor. Kayakta olduğu gibi jimnastikte de büyük başarılar elde eden Bingül kardeşler antrenmanlarda birbirinden zor hareketleri ise Türk müziği eşliğinde hiç zorlanmadan yapıyorlar.

Nesrin-Ünal Bingül çiftinin 'Meleklerimiz' diyerek büyüttükleri otistik ikizlerin eğitim ve diğer tüm günlük ihtiyaçları için yardımcılar tutan aile, bu sayede onları hayata sporla bağlamayı başardı. Otistik ikizlerin spor koordinatörü Arif İlhan şöyle konuştu:

"Çocuklarımız dünyanın tek ikiz otizmli jimnastik ve milli kayak sporcuları. Şu ana kadar ikizlerin jimnastik ve kayakta 7 Türkiye şampiyonluğu var. Dünya Özel Sporcular Federasyonu tarafından önümüzdeki yıl düzenlenecek olan kayak şampiyonasına hazırlanıyoruz. Bu yıl ki şampiyonada bir dünya 4'ncülüğü bir de Avrupa 5'nciliğimiz var. Şu an asfalt zeminde ikizler önümüzdeki yıl yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıyor. Hem kayakta hem de jimnastikte başarı, çıtamızı yükseltiyoruz. Tekerlekli patenle günde 3 saat çalışıyoruz. Şampiyonada hedefimiz ilk 3'e girmek. Murat ve Zeynep tekerlekli patenle kayarken biz antrenörler de onları bisikletlerle takip ediyoruz."

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otistik İkizler Kayak Şampiyonasına, Tekerlekli Patenle Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement