Manisa'da elektrikli ev aletleri teknik servisi üzerine işyeri bulunan adam, babasından aldığı model araba tutkusunu işyerini adeta müzeye çevirerek sürdürüyor. Herkesin eşine tek taş yüzük hediye ederken kendisinin model araba hediye ettiğini belirten İsmet Şerbetçioğlu ailelerin de çocuklarına bu tip hobiler aşılaması gerektiğini söyledi.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, adeta model araba müzesine dönen bir elektrikli ev aletleri teknik servisi vatandaşların dikkatini çekiyor. Babasından kendisine geçen model araba tutkusunu artırarak devam ettiren 33 yaşındaki İsmet Şerbetçioğlu çocukluk yıllarında başlayan tutkunun bugün, yüzün üzerine çıkan bir koleksiyon haline geldiğini anlattı. Model araçlarını işyerinde camlı dolaplar içinde sergileyen Şerbetçioğlu, sergileyemediği araçlarının da evinde özel kutular içinde sakladığını söyledi.
"MODEL ARAÇ TUTKUSUNU ÇOCUKLARIMA AŞILADIM"
Oyuncak arabalara çocukluğundan beri tutkusu olduğunu kaydeden 73 yaşındaki Sami Şerbetçioğlu bu tutkusunun oğluna geçmesinin kendisini de fazlasıyla memnun ettiğini söyledi. Baba Şerbetçioğlu, "Benim çocukluğumdan beri tutkum vardı. O zamanlar model araba değil de oyuncak arabalar vardı çelikten veya saydan yapılmış. 1970 yılında Gaziantep'e, Kilis'e gittiğimde model araba tutkusu depreşti. Bir müddet kendim devam ettirdim daha sonra bu sevgiyi evlatlarıma aşıladım. Bundan sonra da onlar kendi evlatlarına, onlar da onların çocuklarına devam eder gider. İyi bir hobi ve iyi bir alışkanlık. Bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır. Güzel bir tutku ve alışkanlık" dedi.
100'ÜN ÜZERİNDE MODEL ARAÇ
Çocukluluğundan beri model arabalarla ilgilendiğini kaydeden İsmet Şerbetçioğlu ise, "Çocukluk yıllarımda babamın Gaziantep'ten getirdiği 1/64 ölçekli modellerle bu tutku bende de başladı. Her çocuk oyun oynamak ister modelleriyle veya oyuncaklarıyla. Babamın getirdiği her modeli sakladım. 1/64 modeller 70'li yıllardan kalma modelleri hala kutuda saklarım. Bu zamana kadar getirdiğim modelleri de artık sergilemek istedim. İlk başta işyerinde yaptım sonra evimde yaptım. Yüzün üzerinde model arabam var. Sergileyebildiklerimiz burada. 1/18'lik modellerle ve 1/24'lük modellerle işyerinde sergi yapıyorum" diye konuştu.
SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPIYORUZ
Babasından kendisine geçen model araba tutkusunu kendi çocuklarına da aşılamak istediğini belirten Şerbetçioğlu şunları söyledi: "Sadece kendi çocuklarımız olarak değil Facebook'ta bir grubumuz var model araç serbest paylaşım platformu adıyla. Orada 10 yaşından 16 yaşına kadar birçok çocuk var. Biz onlarla da paylaşım yapıyoruz. Şöyle ki model araca yatırılan para kötüye yatırılan bir para değil. Sonuçta bu bir tutku, hobi, biriktiriliyor. Çocuklar kötü huylardan uzaklaşıyor. Mümkün olduğunca ailelere sesleniyorum; çocuklarının bu tarzda hobilere gönül vermelerini sağlasınlar. Sonuçta kötü bir huy değil."
PARÇALAR ABD'DEN
Türkiye'de bulunmayan 1/18'lik modellerde kullanılan jantları ABD'den getirdiğini ve bazı modellerde uygulama yaptığını ve daha güzel hale getirdiğini anlatan Şerbetçioğlu, "Bu model arabaların farklı markalarla üreticileri var. Bunları alıyoruz fakat beğenmediğimiz noktaları mesela jantları olsun rengi olsun değişiklik yaparak daha da güzel hale getiriyoruz" ifadelerini kaydetti.
TEKTAŞ YERİNE MODEL ARABA
Eşine tektaş yüzük yerine model araba hediye ettiğini kaydeden Şeerbetçioğlu, "Herkes eşine tek taş yüzük veya bilinen hediyelerden alırken ben 1/18 Porsche Panamera model arabasını aldım. Bu araba bana normalde gri olarak geldi bunu özel olarak getirdim. Gri olarak gelen modele pembe boya uygulaması yaptım mat siyahla birleştirdim. Değişik bir model çıkararak eşime hediye ettim" dedi. - MANİSA
Son Dakika › Güncel › Babadan Oğula Model Araba Tutkusu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?