Pakistan Uçakları Taliban'ı Vurdu - Son Dakika
Güncel

Pakistan Uçakları Taliban'ı Vurdu

Pakistan Uçakları Taliban\'ı Vurdu

Üst düzey bir askeri yetkili, hava saldırısından önce militanların komutanları ve gizlendikleri yerler hakkındaki istihbaratları teyit etti.

21.05.2014 08:46  Güncelleme: 08:40

Üst düzey bir askeri yetkili, hava saldırısından önce militanların komutanları ve gizlendikleri yerler hakkındaki istihbaratları teyit ettiklerini ifade etti.

Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar, çarşamba günü erken saatlerde aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'ın merkezi Miranşah'ta tespit edilen Taliban militanlarının sığınaklarını hedef aldı.

Hava saldırısında 25 Taliban üyesi de yaralandı.

Öldürülen militanların, bir süre önce Haybar Pakhtun Huvah eyaletinin Peşaver kentindeki bombalı saldırılar ile Kuzey Veziristan'da askeri konvoya yönelik bombalı saldırıların arkasındaki örgüt üyeleri olduğu belirtildi.

Pakistan hükümeti binlerce kişinin ölümüne neden olan yedi yıllık çatışmaları bitirmek için Taliban ile barış görüşmelerine başlamıştı.

Taliban daha sonra devletin operasyonlara devam ettiği gerekçesiyle Haziran 2010'dan bu yana elinde tuttuğu 23 sınır muhafızını infaz etmiş ve Peşaver'de düzenlediği bombalı saldırıda Binbaşı Jahanzeb Adnan hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine müzakere süreci durdurulmuştu.

Daha sonra Pakistan Talibanı kamplarına yapılan hava operasyonlarında 100'den fazla örgüt mensubu öldürülmüştü.

Kaynak: Reuters, AA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Pakistan Uçakları Taliban'ı Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement