Palandöken'de Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Palandöken'de Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesine Tepki

Palandöken\'de Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesine Tepki

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde mekanik tesislerin kullanımını için antrenör ve sporculardan ücret talep edilmesi protesto edildi Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: "Federasyon olarak her yıl Erzurum'a 35 40 ülkeden sporcuları getirip dünya şampiyonaları ve çeşitli müsabakalar yaparken sezonun yarısına gelmemize rağmen herhangi bir organizasyon düzenleyemedik.

09.02.2014 14:39

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde mekanik tesislerin kullanımı için özelleştirme idaresi tarafından antrenör ve sporculardan ücret talep edilmesi protesto edildi.

Palandöken'deki  alt gondol önünde toplanan, aralarında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile antrenör ve kayakçıların bulunduğu grup bir süre yürüdükten sonra ellerindeki çelengi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Kayakevi önüne bıraktı.

Başkan Ayık, burada yaptığı açıklamada, Erzurum'daki kulüpler ve federasyon olarak büyük bir mağduriyet içinde olduklarını söyledi.

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin kayakçıların kapalı spor salonu gibi olduğunu, özelleştirme kapsamına alınan Palandöken ve Konaklı'da, sporcu, kulüp ve antrenörlerinin bedelsiz buradan istifade edemediğini, spor ve antrenman yapamadığını belirten Ayık, şöyle devam etti:

"Federasyon olarak her yıl Erzurum'a 35-40 ülkeden sporcuları getirip dünya şampiyonaları ve çeşitli müsabakalar yaparken sezonun yarısına gelmemize rağmen herhangi bir organizasyon düzenleyemedik. Faaliyet yaptığımızda kişi başı 35 TL ücret ödememiz gerekiyor. Burada daha önce sporcuların kullandığı kayak evi de 100 TL karşılığında kullanabilecek. Erzurum'da bulunan sporcular, kulüpler, tesislerden faydalanamıyorlar. Bu ücretleri ödeyebilecek maddi güç ve kazançları yok. Federasyon olarak da biz burada yarış yapamıyoruz. Spor tesislerimize girip spor da yapamıyoruz. Bu çok büyük bir mağduriyet."

Yazılı karar ile federasyonun ulusal ve uluslararası faaliyetlerinde ve buradaki kulüplerin sportif amaçlı faaliyetlerinde bu tesislerin ve buradaki pistlerin ücretsiz olarak tahsis edilebileceğini ifade eden Ayık, "Tek derdimiz, tek isteğimiz bu. Tek isteğimiz spor yapabilmek ve bu sporu geliştirebilmek. Sayın başbakanımızdan ve bakanımızdan buradaki minik çocuklarımızın sevdikleri, aşık oldukları bu kayak sporunu kesintisiz olarak yapabilmeleri için destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Ayık, Türkiye'de son yapılan yatırımlarla 40'ün üzerinde kayak merkezinin faaliyet yürüttüğünü ama sadece Erzurum'da böyle bir uygulama olduğunu kaydetti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement