Pamukkale 1 Milyonuncu Turiste Yaklaşıyor - Son Dakika
Güncel

Pamukkale 1 Milyonuncu Turiste Yaklaşıyor

Pamukkale 1 Milyonuncu Turiste Yaklaşıyor

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale'yi 2012 yılı içinde 980 bin kişinin ziyaret ettiği, bunun yüzde 75'ini yabancı turistlerin oluşturduğu bildirildi.

18.08.2012 12:02

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale'yi 2012 yılı içinde 980 bin kişinin ziyaret ettiği, bunun yüzde 75'ini yabancı turistlerin oluşturduğu bildirildi.

UNESCO'nun dünya miras listesinde yer alan ve dünyada bir eşi daha bulunmayan travertenleriyle ünlü turizm merkezi Pamukkale, her yıl daha fazla misafiri ağırlıyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla daha güzel bir hale gelen Pamukkale'ye özellikle yabancı turistler akın ediyor. Pamukkale'yi 2012 yılı içinde 980 bin kişinin ziyaret ettiği, bunun 750 bininin yabancı turistlerin oluşturduğu belirtildi. Ramazan ayında da turist akınının sürdüğü Pamukkale'de travertenlerden sonra en fazla ziyaret edilen yer antik havuz oluyor. Günde ortalama 2 bin kişi antik havuza girerken, maddi olarak da büyük gelir bırakıyor.

Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale'nin sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gözbebeği olduğunu söyledi. Pamukkale'nin genel olarak travertenleriyle tanındığını ifade eden Vali Yardımcısı İsmail Soykan, "Pamukkale genel olarak travertenleriyle ön plana çıkıyor fakat arkasında 2 binlik yıllık tarihi barındıran Hierapolis Antik Kenti de olan dünyanın gözbebeği bir yer. Pamukkale'de 350-400 dekar travertenler var ve insanlar bu bölgeye geldiğinde önce travertenleri görmek istiyorlar. Daha sonra diğer yerleri geziyorlar" dedi.

Pamukkale'nin büyük su kaynaklarına sahip olduğunu kaydeden Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, "Burası bol sularıyla meşhur bir yer. Saniyede 450 litre su çıkıyor. Bu sular gerek havuzu gerekse travertenleri suluyor ve bir beyazlık oluşuyor. Gelen turistler bu suları gördüğü zaman çok mutlu oluyor" dedi.

Pamukkale'ye olan ilginin Ramazan ayında da devam ettiğini ifade eden Soykan sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yoğunluğun Ramazan Bayramı'nda da devam edeceğini düşünüyoruz. 2012 yılında Pamukkale'ye 980 bin kişi giriş yaptı ve bunun 750 bini yabancı turistti. Günde Pamukkale'yi 9 bin kişi ziyaret ediyor. Antik havuza ise geçen yıl 300 bin kişi girerken bu yılın ilk 7 ayında bu sayı 175 bine ulaştı. Bu sayının artmasını bekliyoruz." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pamukkale 1 Milyonuncu Turiste Yaklaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement