Paralel'e Yardım Teröre Destektir! - Son Dakika
Güncel

Paralel'e Yardım Teröre Destektir!

Paralel\'e Yardım Teröre Destektir!

Bağış ve yardımlar için net açıklama

10.03.2015 08:38

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, "İş, Paralel Yapı'nın terör örgütü olarak kabul edilmesine doğru gidiyor" dedi.

TBMM'de Türk Ceza Kanunu'nu (TCK) hazırlayan ekip içerisinde de yer alan Köylü, Paralel Yapı soruşturmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eski Ağır Ceza Savcısı Hakkı Köylü, son bir yıl içinde Türkiye genelinde Paralel Yapı'ya ilişkin pek çok soruşturma başlatıldığını, özellikle de kanunsuz dinlemeler üzerinden çalışmalar yapıldığını hatırlattı, işlenen suçların bu süreçte ortaya çıkacağını kaydetti. Hukuki süreci de değerlendiren Köylü, "İş, Paralel Yapı'nın terör örgütü olarak kabul edilmesine doğru gidiyor" dedi. Vatandaşları terör örgütüne yardım yapmamaları konusunda uyaran Köylü, yapının terör örgütü kabul edilmesi ile birlikte bunlara yardım edenlerin de cezalandırılacağını ifade etti.

'TERÖR ÖRGÜTÜ SAYILABİLİR'

Türkiye genelinde, özellikle de Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları tarafından Paralel Yapı'ya ilişkin başlatılan soruşturmaların çok ciddi iddialar içerdiğine dikkat çeken Köylü, "Öncelikle, bir suç örgütü olarak kabul edildi ve ilgililer hakkında bu suç örgütünün işlediği fiillerden dolayı soruşturma başlatıldı, akabinde geçmişiyle değerlendirilince bunun bir terör örgütü olabileceği konusu gündeme geldi. Şu anda yapılan soruşturmanın gidişi bunların terör örgütü olarak kabul edilmesine doğru gittiğini gösteriyor. Tecrübelerime dayanarak bunun çok kuvvetli ihtimal olarak görüyorum" dedi.

'PARALEL YAPI'YI FİNANSE ETMEYİN'

"Bu örgüte nereden, ne şekilde yardım eden olursa olsun, terörü finanse, örgüte yardım etmek suçundan ceza alırlar. Bunu vatandaşımızın bilmesinde fayda var. Terör örgütü kabul edilmeden önceki yapılan yardımların ne amaçla yapıldığı bilinemez ve soruşturulmaz. Terör örgütü olarak kabul edilmesinden sonra ise Paralel Yapı'nın dernek, vakıfları ya da başka oluşumlarına 'yardım' adı altında bağış yapanlar terörü finanse etmiş sayılır. Terör örgütüne yardım ve yataklık etmiş sayılır. Bu yardımın yoksul, ihtiyaç sahibi ya da Somali'dekilere yardım gibi son derece insani amaçla yapılmasına da bakılmaz. Tüm yardımlar terör örgütüne yardım kapsamına girer" dedi.

TÜM MALLARINA EL KONABİLİR

Köylü, terör finanse edenler ile ilgili de bir yasa bulunduğunun altını çizerek, "Teröre finansman sağlayanlarla ilgili kanun var, o kanun gereğince bütün mal varlıklarına mahkemelerce el konulabilir. Büyük holdingler ya da kurumlar da buna dahil" diye konuştu.

CEZASI MÜEBBET

Köylü, Paralel Yapı'nın terör örgütü kabul edilmesi halinde aynı zamanda "anayasal düzene karşı" da suç işlemiş sayılacağını ve TCK'ya göre bunun cezasının ise ağırlaştırılmış müebbet hapis olduğunu hatırlattı.

"TEHDİT DEĞİL BİLGİLENDİRME"

Bu işin temelinde bu var. Ondan sonrası herkesin düşüncesine kalmış. Herkes, kendisini ona göre ayarlar. Şimdi bazıları der ki, 'bu tehdit midir?' Yok. Kimseyi tehdit falan etmiyorum, kimseyi tehdit etmek gibi falan bir düşüncemiz yok ancak bu bilgilendirmedir. Vatandaş bunu bilmeyebilir, böyle bir tehlikenin var olduğunu düşünerek herkes ona göre hareket etsin.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Paralel'e Yardım Teröre Destektir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement