Fuarın, bu yıl da Airbus ve Boeing arasında çekişmeli bir rekabete sahne olması bekleniyor.
Airbus yönetimi, fuarın ilk gününde, merkezi Los Angeles'te bulunan uluslarararası uçak kiralama şirketi "ILFC'nin "A320" tipi kısa mesafe uçaklarından 50 adet sipariş verdiğini duyurdu.
Sipariş için ne kadar ödeneceği açıklanmazken, söz konusu uçakların katolog fiyatı yaklaşık 5 milyar dolar. Airbus, yine uçak kiralama şirketi "Doric"in 20 adet "A380" tipi yolcu uçağı için ön anlaşma yaptığını duyurdu.
Airbus, bu yıl son ürünü "A350" ile fuarda çok sayıda sipariş almayı umut ederken, ezeli rakibi Boeing, uzun mesafe uçan "B787" ve "B777" uçaklarıyla yarışta iddialı olmaya çalışıyor. - Ile-de-France
Son Dakika › Güncel › Paris, Airbus Boeing Rekabetine Sahne Olacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.