PKK Üyeliğinden Mahkum Oldu, Başkanlığı Düştü - Son Dakika
Güncel

PKK Üyeliğinden Mahkum Oldu, Başkanlığı Düştü

PKK Üyeliğinden Mahkum Oldu, Başkanlığı Düştü

Kars'ta kendisine rakip olan amcası Gencer Erkmen'i PKK aracılığı ile tehdit ettirdiği söylenen BDP'li Ayhan Erkmen yargılandığı davada mahkum oldu.

13.05.2013 12:08  Güncelleme: 12:54

Kars'ta yerel seçimlerde kendisine AK Parti'den rakip olan amcası Gencer Erkmen'i PKK aracılığı ile tehdit ettirdiği iddiasıyla yargılanan Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı BDP'li Ayhan Erkmen'in, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan aldığı 10 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı. Belediye Başkanlığı düşürülen Erkmen'e, 'örgüt propagandasını yapmak' ve 'tehdit etmek' suçlarından yerel mahkemenin verdiği 5 yıl hapis cezası ise bozuldu.

Kars'ın Digor İlçesi Dağpınar Belde Belediye Başkanlığı için 9 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde Gencer Erkmen AK Parti'den, yeğeni Ayhan Erkmen ise kapatılan DTP'den aday oldu. İddiaya göre Ayhan Erkmen, amcası Gencer Erkmen'i adaylıktan vazgeçirmek için PKK'nın Ermenistan yapılanması içerisinde bulunan 'Hebat' kod adlı Cimşit Kömeçci'den yardım istedi. Teknik takibe takılan görüşmede Cimşit Kömeçci'yi 18 Aralık 2008 günü arayan Ayhan Erkmen, "Bu onun numarası, ben onunla olan bilgileri yazmıştım. Bugün ara uyansın, akıllansın" dedi.

TUTUKLANDI

Teknik takip sonucu gözaltına alınan Dağpınar Belediye Başkanı BDP'li Ayhan Erkmen, 25 Aralık 2011 günü 'silahlı terör örgütüne üye olmak, PKK'nın propagandasını yapmak' suçlarından tutuklanarak H tipi Cezaevi'ne konuldu.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 4 Nisan 2012'de yapılan son duruşmada tutuklu Belediye Başkanı Ayhan Erkmen 'PKK terör örgütüne üye olmaktan 10, 'terör örgütünün propagandasını yapmak ve gücünden yararlanarak tehditte bulunmak' suçundan 2.5'ar yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ne gönderildi. Erkmen'in terör örgütüne üye olmak suçundan aldığı cezayı onarken, propaganda suçunu yeni çıkan yasa gereği, tehdit suçunu da delil yetersizliğinden bozdu. BDP'li Erken'in başkanlığı, aldığı ceza nedeniyle İşiçleri Bakanlığı tarafından düşürülmüştü. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Üyeliğinden Mahkum Oldu, Başkanlığı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement