Rahibe Diyarbakır'da Protesto - Son Dakika
Güncel

Rahibe Diyarbakır'da Protesto

Rahibe Diyarbakır\'da Protesto

Kuran-ı Kerim Yakacağını Söyleyen Rahip, Cuma Namazı Çıkışında Protesto Edildi.

10.09.2010 14:48

ABD'de 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde kilise bahçesinde Kuran-ı Kerim yakacağını söyleyen Rahip Terry Jones Diyarbakır'daki bir camiide cuma namazı çıkışı imam ve vatandaşlar tarafından protesto edildi. Tekbirler eşliğinde Rahip Terry Jones'i lanetleyen imam Yahya Erikli, "çevirdiğiniz çamların altında kalacaksınız. Ey islam alemi artık sizde uyanın yeter" dedi.

Amerika'nın Florida eyaletinde adı hiç duyulmamış bir kilisenin papazı olan Rahip Terry Jones'in, "İslam şeytani bir din, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde kilise bahçesinde onlarca Kur'an yakarak buna dikkat çekeceğim" demesi üzerine başta ABD başkanı Barack Obama olmak üzere Vatikan ve Hıristiyan aleminden bir çok kişi rahibin bundan vazgeçmesi için çağrıda bulundu. Dünya'daki Müslüman ülkelerde başlatılan protesto eylemleri ve yapılan uyarılara rağmen bundan vazgeçmeyeceğini söyleyen rahip Terry Jones'i, ABD'deki Müslüman derneklerinin bir imamı ikna ederek, " Biz Newyork'ta cami yapmayalım. Sende Kuran yakmaktan vaz geç" diyerek kararından vaz geçirtti. Rahip Terry Jones, Kuran yakma eyleminden vaz geçtiğini bildirirken bu kez Kansas'taki küçük bir kiliseden " o vazgeçtiyse biz kuran yakacağız" tehdidi geldi. ABD'deki bir kilisede 11 Eylül'de Kuran-ı Kerim yakılacağı haberleri üzerine Diyarbakır'daki muhafazakar bazı dini çevrelerde harekete geçti. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki Metropol semtinde bulunan Gavs Geylani camiinde kılınan cuma namazından sonhra yaklaşık 50 kişi bir araya gelerek tekbirler eşliğinde Rahip Terry Jones'e lanet okudu. Camii önünde "Kuran'a uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun Terry Jones" sloganları atan vatandaşların eylemine öncülük eden imam Yahya Erikli

"Rahip Terry Jones 11 Eylül de Kuran-ı kerimi yakma eyleminden derhal vazgeç. Ey avrupa, ey yahudi ve hıristiyan alemi kendinize gelin. İran'ı Irak'ı düşman ettiniz. Milyonlarca müslüman katledildi sustuk. Irak'ı işgal ettiniz tekrar 1 milyon insanı öldürdünüz sustuk. Danimarka peygambere hakaret içerikli karikatür yaptı sustuk. Afganistan kan gölüne döndü sustuk. Afganistan işgal edildi sustuk. Cezayirde yüzbinleri öldürdünüz sustuk. Çeçenistan'da taş üstünde taş bırakmadınız sustuk. Tüm islam alemini kendinize benzettiniz ve sömürdünüz bizi sustuk. Daha kaç kere çam devireceksiniz orası muğlak. Ama, devirdiğiniz çamların altında kalacaksınız. Rahip Terry Jones'i lanetliyoruz. Asıl Kuran'ı tanısaydı Kuran'ı değil kendini yakardı. Ey islam alemi artık sizde uyanın yeter yeter yeter. " diye konuştu. Yaklaşık 15 dakika süren eylem olaysız sona erdi.

Ramazan YAVUZ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rahibe Diyarbakır'da Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement