Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi - Son Dakika
Güncel

Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma olasılığının bulunduğunu belirterek, "Bu konuda çok endişeliyiz.

05.10.2015 22:16

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma olasılığının bulunduğunu belirterek, "Bu konuda çok endişeliyiz. Bu tam da uyarıda bulunduğumuz türden bir şey" dedi.

Şili'de bir konferansa katılan Kerry, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

"Bu konuda çok endişeliyiz. Bu tam da uyarıda bulunduğumuz türden bir şey" ifadesini kullanan Kerry, Rusya'nın uluslararası standartlara uygun biçimde davranma sorumluluğu bulunduğunu hatırlattı.

Rusya'ya ait bir savaş uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiş, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement