Sadakataşı'ndan Gazzelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Sadakataşı'ndan Gazzelilere Yardım

Sadakataşı Derneği, İsrail ambargosu ve ablukası altında yaşayan Gazzelilere kışlık mont ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.

05.12.2017 21:26

Sadakataşı Derneği, İsrail ambargosu ve ablukası altında yaşayan Gazzelilere kışlık mont ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamada, İsrail işgali altındaki Gazze'nin, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğu belirtilerek, İsrail'in serbest dolaşım hakkından mahrum bıraktığı yaklaşık 2 milyon Filistinli'nin, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi verdiği kaydedildi.

İsrail'in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı bölgede hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçların güçlükle karşılandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Sadakataşı Derneği, kış yardımları kapsamında dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara gıda, giyecek, kışlık yardımı ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımlarını sürdürüyor. Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılan battaniye ve mont Gazzelilerin yüzlerini güldü.

Yurt içi kış projeleri başlangıcını Kahramanmaraş Çağlayancerit'te öğrencilerimize hediyelerini dağıtarak başladık. Gazze ile beraber yurt dışındaki kış çalışmaları da başlamış oldu. Dernek olarak, bu yıl Türkiye'nin dört bir yanında, Balkanlar, Suriye, Gazze, Kudüs ve Lübnan'da kış yardımı çalışmaları yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sadakataşı'ndan Gazzelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement