Sakalına Yapılan Yorumlara Kitap Yazdı - Son Dakika
Güncel

Sakalına Yapılan Yorumlara Kitap Yazdı

Sakalına Yapılan Yorumlara Kitap Yazdı

Yazar Semih Yalman uzattığı sakalına yapılan yorumları, kaleme aldığı 'Sakal' isimli kitabında bir araya getirdi.

09.04.2013 10:57  Güncelleme: 10:32

Aylarca uzattığı sakalına yapılan yorumları kaleme alan Yazar Semih Yalman, insanların çevresine ön yargılarla baktığını ve içerikten çok şekle önem verdiklerini anlattı.

Yazar Semih Yalman uzattığı sakalına yapılan yorumları kaleme aldığı 'Sakal' isimli kitabında bir araya getirdi. 10 ay uzattığı sakalıyla ve giydiği farklı tarz kıyafetlerle çevresinden farklı yorumlar alan Yalman, insanların nasıl ön yargıyla hareket ettiğini, içerikten çok şekle önem verdiklerini anlattı.

'Sakal'dan önce de kitap çıkardığını ifade eden Yalman, Sakal'ı yazma serüvenini anlatarak şunları söyledi: "Sakal aslında benim dördüncü kitabım. 2 kitabım markayla alakalıydı. Üçüncü kitabım değişik bir süreç sonunda 180 tane şiiri, 18 parçamı ve 220 fotoğrafı içeren manevi de bir kitap. Bir dönüşüm yolculuğundan bahsediyor. Sakal, çok planlı programlı değildi. Yayınlanmamış 8 tane daha kitabım var. Ama onlar planlı programlı kitaplar, bu değildi. Bir şekilde suratımda uzayan tüyler topluluğuna insanların yorum yapmasıyla başladı. Ben de bu yorumları yazmaya başladım. Çünkü bu yorumlar ilginç olmaya başladı. Ben o yorumlara 3 şekilde tepki vermeye başladım. Bir id olarak tepki vermeye başladım. Bir süper ego olarak, bir de ego olarak tepki vermeye başladım. Dolayısıyla 3 tane değişik ben bu yorumlara tepkiler veriyordu. Bunları her gün anekdotlar şeklinde yazmaya başladım. Dedim ben bu sakalı kesmeyeyim, bakalım neler yaşayacağım. Sakalla ilgili çok ilginç şeyler yaşadım. Dolayısıyla hepsini bir noktada toplayınca Sakal ortaya çıktı."

"HERKES KENDİ YETİŞTİRME TARZI DOĞRULTUSUNDA YORUMDA BULUNDU"

İnsanların uzattığı sakallarından dolayı kendisine ön yargıyla davrandıklarını ifade eden Yalman, bireylerin içerikten ziyade şekle önem verdiğini belirtti.

Uzattığı sakallarıyla farklı kıyafetler giyerek insanlardan şekli doğrultusunda çeşitli yorumlar aldığını belirten Yalman; "Şunu gördüm, herkes kendi yetiştirme tarzı doğrultusunda, kendi kalıpları doğrultusunda bir yorumda bulundu. Dolayısıyla aslında bu, toplumun içerisinde çok farklı yapıların da olduğunu ve bir anda o yapıları etkileyen şeyin şekil olduğunu, aslında şekil o kadar önemli olmaması gerekirken, içeriğin önemli olması gerekirken, şeklin ön plana çıktığını ve kendi içimizde barındırdığımız sığlığı, bu gibi şeyleri ortaya çıkarmış oldu. Bu kitaba sosyolojik algı deneyi de diyebiliriz. Bu kitapla toplumda ne kadar ön olduğunu gözlemlemiş oldum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakalına Yapılan Yorumlara Kitap Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement