Samsun'da CHP'li Kadınlardan Emine Erdoğan'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Samsun'da CHP'li Kadınlardan Emine Erdoğan'a Suç Duyurusu

Samsun\'da CHP\'li Kadınlardan Emine Erdoğan\'a Suç Duyurusu

Chp samsun İl Kadın Kolları başkanı ve üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın İstanbul'da Ensar Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasındaki "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" sözleri nedeniyle Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

04.03.2016 15:50

Chp samsun İl Kadın Kolları başkanı ve üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın İstanbul'da Ensar Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasındaki " Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" sözleri nedeniyle Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır ve yaklaşık 30 partili, Samsun Adalet Sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Üyeler adına konuşan CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" ifadelerini kullandığını belirterek, "Bu sözlerin, Cumhuriyetimiz sayesinde, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş bir kadın tarafından söylenmesi, bizim açımızdan üzüntü vericidir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Emine Erdoğan sanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurucu iradesine karşı bitmek bilmeyen art niyet ve inkarcılıkla böyle konuşmaktadır. Bu anlamda Emine Erdoğan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek bir söz etmiş ve başlı başına hakaret sözlerini sarf etmiştir. Bu ifadeler, soruşturmayı gerektirecek niteliktedir. Bu gerekçelerle şikayetçi oluyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz."

Basın açıklamasının ardından Başkan Hatice Çakır, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Emine Erdoğan hakkında suç durusunda bulundu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da CHP'li Kadınlardan Emine Erdoğan'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement