Samsun'da Yabancı Ot Kongresi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Yabancı Ot Kongresi

Samsun\'da Yabancı Ot Kongresi

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, '16.Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları' başlıklı sempozyum düzenlendi.

24.06.2013 16:55  Güncelleme: 18:24

Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda konuşan Prof.Dr. Hüsrev Mennan, "37'si sözlü, 256'sı poster olmak üzere toplam 293 sunum yer alacak. 321 araştırmacının yaklaşık 58'inin farklı ülkelerden olması, Türkiye'nin coğrafi konumunun ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma 16'ncı Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen ve tüm dünyada herboloji alanındaki projelerin bir araya getirilip değerlendirildiği sempozyum, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Sempozyuma, Rektör Prof.Dr. Hüseyin Akan, Kongre Başkanı Prof.Dr.Hüsrev Mennan, dekanlar ve 58 ülkeden gelen çok sayıda araştırmacı katıldı. Kongre Başkanı Prof.Dr. Hüsrev Mennan, yabancı otların, tarımsal üretimin en önemli sorunlarından birini oluşturduğunu belirtirken, "Bu konu sempozyumda enine boyuna tartışılacaktır. Umuyorum ki, bu toplantı sonucunda evrensel bilime ve insanlığa katkıda bulunan sonuçlar ortaya çıkaracağız. Sunum ve katılımcı sayısına baktığımızda bunun bir rekor olduğunu söyleyebiliriz."

Herboloji Derneği adına konuşan Prof.Dr. Nezihi Uygur, Türkiye'de herboloji alanında yapılan çalışmalara yüksek oranda ihtiyaç duyulduğunu, bu alanda çalışanların son derece önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

OMÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan ise yaptığı konuşmada, ABD'li filozof ve eğitim kuramcısı John Dewey'in "Eğitim yaşama hazırlık değil, yaşamın kendisidir" sözünü hatırlatarak, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi de öğrenci ve çalışanlarının gelişmesini sağlamak için durmaksızın hizmet veren bir üniversitedir. Bir diğer misyonumuz ise, bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamak, sorgulayan ve çözümleyen bir gençlik yetiştirmek amacıyla gelişen teknolojileri kullanarak evrensel etik değerlere bağlı, öncü, yenilikçi ve kalite anlayışıyla paydaşlarına bilim, eğitim ve sağlık hizmeti sunmaktır" diye konuştu.

Protokol konuşmaları ardından sempozyuma sponsor olan firmaların temsilcilerine Rektör Prof.Dr. Hüseyin Akan tarafından plaket verildi. Bilimsel oturumların Prof.Dr. Hüseyin Mennan'ın sunumuyla başladığı sempozyum 4 gün devam edecek. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Yabancı Ot Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement