ONUR ORHAN - İBRAHİM AKTAŞ - Ankara'da atölyesinde işlediği taşları takı ve çeşitli objelere dönüştüren Murat Çakır, eserlerini atölyesinin altında açtığı kafede sergileyerek müşterilere ulaşıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından topladığı değerli taşları Samanpazarı'ndaki atölyesinde işleyen taş işlemecisi ve Jeoloji Mühendisi Çakır, bu taşları alt katta açtığı kafede müşterilerin beğenisine sunuyor.
İnsanlara pozitif enerji verdiği düşünülen taşları ışıklandırarak daha da çekici hale getiren Çakır, kafeye gelen yerli ve yabancı müşterilerini farklı bir ortamda ağırlıyor.
Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşlarla haşır neşir oldukları için onların güzelliğini ve doğallığını her an gördüklerini anlattı.
Bu taşların insanlara pozitif enerji verdiğini vurgulayan Çakır, "Bunu doğada da hissediyoruz çünkü bir çekiciliği var. Çekiciliği olan her şeyin bir enerjisi vardır, buna inanıyoruz" dedi.
Çakır, değerli taşların Türkiye'de yeterince tanınmadığını belirterek, "Dolayısıyla bu işe başlarken 'Türkiye'de bu taşları nasıl insanlara sergiler, gösteririz, kitlelere bunu nasıl ulaştırırız' diye düşündük. Bunu ulaştırmanın en iyi yeri, bir mekan içerisinde bunları güzelce sergilemek ve aynı zamanda da değişik yollarla insanları buraya çekmek. Burası aynı zamanda bir kafe, kafe olması insanları farklı yönden de çekiyor. Bu çarşıda taş satan birçok arkadaşımız var ama bizim farkımız, bu taşları işliyor olmamız" diye konuştu.
Bir taşı ham haliyle işleyip takı ve çeşitli objeler haline getirdiklerini anlatan Çakır, "Dolayısıyla fikir buradan çıktı ve bu mekanı oluşturduk. Bu taşların tüm güzelliğini insanlara sergiliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var" ifadesini kullandı.
"Değişik desen formlarına sahip taşlar da var"
Ankara, Nevşehir, Ağrı ve Balıkesir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinden topladıkları taşları atölyede ilk önce kategorize edip ayırdıklarını vurgulayan Çakır, obje olarak ayrılan taşları ışık geçirme özelliği olması nedeniyle masa ve panolara uyguladıklarını, bir kısmını da takı haline getirdiklerini söyledi.
Çakır, agat (akik taşı) denilen taşların, çok renkli ve değişik desen formlarına sahip olduğunu belirterek, "Taşı bilmeyen ve tanımayan çoğu insan, 'bunları siz mi yapıyorsunuz' diyor. Hayır kesinlikle, bunlar doğal. Tamamen kendi oluştuklarıyla bu hali almışlar. Dolayısıyla bunların insanları çeken özelliği, çok renkli ve çok farklı desenli olmaları" şeklinde konuştu.
Müşterilerden çok güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Çakır, "Bazı taşlarda kuş, balık ve mitolojik bir hayvan figürü var. Tabi bunlar çok ilginç. Taşları kestikten sonra böyle değişik figürler çıkabiliyo" dedi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Sanat Eserine Dönüştürdüğü Taşları Kafede Sergiliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?